x
Anoushka Shankar: Traces Of You

Anoushka Shankar
Traces Of You

Anoushka Shankar: Traces Of You

GAFFA

Album / Deutsche Grammophon
Udgivelse D. 14.11.2013
Anmeldt af
Torben Holleufer

Søstrene Shankar. Sådan kan man lidt frækt kalde Ravi Shankars to efterladte døtre, Anoushka Shankar og Norah Jones. Men de to markerer sammen med mesterproduceren fra den engelske Asian Underground-scene, Nitin Sawhney, at vel er Ravi nu væk, men der er masser af fremdrift i familien. For som det har været tilfældet på de sidste par album bevæger Anoushka sig i en endda særdeles høj sfære. Således også på dette album, som blev til i skyggen af farens sidste tid og død.

Norah Jones synger glimrende på tre tracks, som knytter den eftertænksomme amerikanske forbindelse. Og så er der de klassiske jazzinfluerede ting, hvor solisten selv viser, at han kan spille både hurtigere og mere lyrisk end de fleste. Her bliver der virkelig malet med den helt store pensel med en stil, som farmand ville have været stolt af. Og som også forlader Nordindisk tradition og afsøger nogle af de steder sydpå, hvor åndsfællen John McLaughlin bevægede sig med bandet Shakti. Endelig er Sawhney som producer det perfekte valg, som det var da Anoushka samarbejdede med en et andet vidunder, nemlig amerikanskbaserede Karsh Kale.

Resultatet er blevet en plade, der afgørende flytter sig ud af Ravi Shankars enorme skygge. Der bliver afleveret stor kunst og halsbrækkende ture på sitaren, og samtidig har pladen er inderligt og specielt præg, fordi begge søstre er inde over og for alvor kan lade deres forskellighed skabe den kant, der gør en mesterlig enhed.

Særdeles fin skive fra Anoushka Shankar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA