MØ: No Mythologies To Follow


No Mythologies To Follow

MØ: No Mythologies To Follow

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 10.03.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det tog ikke mere end et par singler, før MØ, med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted, slog sit navn fast som en af de helt store og meget lovende danske artister, og efter ep'en Bikini Daze er hun nu omsider klar med det længeventede album, No Mythologies To Follow. 

Ørsted (tidligere medlem af Mor) har på albummet slået sig sammen med et dansk svar på et producer-landshold i form af Ronni Vindahl (Ivory & Gold m.fl.) og Eloq (Cheff Records) samt indslag fra et prominent internationalt navn i form af Diplo (Major Lazor) på den solskinsbelysende og tæt-groovende XXX 88, som også var at finde på ep'en.

No Mythologies To Follow er bygget op omkring MØs signaturlyde i et elektropop-univers, der især er kendetegnet ved Vindahls små udsmykkende og meget fængende guitarfills, der ofte er et hook i sig selv, sammen med MØ's samplede råbe-vokal, der i høj grad udgør numrenes lydmæssige dybde og røde tråd. Lyden er international med stort I og bærer et sprødt lydbillede af den brede beatbaserede slags.

Waste of Time står ud med sin nærmest hiphop-baserede produktion og hårde kant, hvor synth, beat og omkvæd for alvor bider sig fast. Også den vanvittigt fængende Walk This Way er værd at fremhæve med sit gribende omkvæd. I små momenter får den lidt for meget af det sukkersøde i numre som Don't Wanna Dance og Never Wanna Know, hvor sidstnævnte kunne have været at finde på et Lana del Rey-album, mens de fortløbende singler som Pilgrim, Maiden og Glass alle er elektronisk pop fra allerøverste skuffe. 

Ambitionerne skinner for alvor igennem på denne plade, der hænger ganske solidt sammen, og selvom man til tider kunne ønske sig lidt flere ridser i lakken, så er det her altså ikke nogen myte, det er MØ, og hun er virkelig godt på vej.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA