Stærosaurus: Store Hoved

Stærosaurus
Store Hoved

Stærosaurus: Store Hoved

GAFFA

LP / Target Group
Udgivelse D. 21.04.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Mens det undgik undertegnedes opmærksomhed, debuterede den københavnske sangskriver Andreas Stær under aliaset Stærosaurus med en ep i 2011. Nu er han – i samarbejde med produceren Smedegaard – klar med en hel lp (!), og resultatet er forbavsende flot.

Ikke så meget på grund af de multifacetterede indiepop-produktioner, hvor loops og trommemaskiner møder Stærs sangskrivning, men derimod selve sidstnævnte. Stærs tekster er sjældent begavet skruet sammen, og i de heldigste tilfælde – og der er flere – simpelthen gode, effektive sange.

"Vi er de gratis glæder, vi er de korte shorts / Vi er din gamle kæreste / kan du huske, da du smed os bort?," hedder det i højdepunktet En Mand At Tro På, og dårligere bliver det ikke i inderlige Blæst Gennem Juni eller for den sagsskyld åbneren På Stranden.  

Selvom de tindrende tekster i og for sig står fint i det let diffuse lydunivers, kunne sangene sagtens have tålt en mere enkelt orkestrering. Men gode sange er faktisk en sjældenhed i sig selv – og Stærosaurus har udruget op til flere denne gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA