Nyhed

Premiere: Se ny video fra Stærosaurus

De københavnske indiedrenge følger Roskildekoncert op med eksperimenterende video

Gennem nogle år har Andreas Stær og Laurids Smedegaard fra Before the Show og Mikkel Szlavik fra Babylove and the Van Dangos hygget sig med projektet med det besynderlige navn Stærosaurus. Trioen, hvor Stær står for sangskrivningen, udgav ep'er i 2009 og 2011, og nu skulle et debutalbum endelig manifestere sig i vinteren 2012/13.

Inden da - og umiddelbart efter gruppen har optrådt på Arenascenen på dette års Roskilde Festival (billedet) - er trioen imidlertid klar med en ny video, om hvilken Stær fortæller:

"Videoen er lavet med inspiration fra det visuelle udtryk på to af mine favorit-pladecovers fra de senere år, nemlig James Blakes "James Blake" og Dirty Projectors "Bitte Orca". Lige som musikken er videoen bygget op med lag på lag på lag af semitransperente videooptagelser som langsomt udvikler sig og ganske langsomt skifter karakter i takt med at sangen udvikler sig". Stærk udtaler videre om selve sangen, som videoen er indspillet til:

"Sangen hedder "Smeltet sammen" og er et sammensurium af små samples af både vores egne inspilninger fra andre sessions, andre kunstneres plader og håndspillede instrumenter oven på til sidst. Genremæssigt er vi ude i en form for lo-fi indie-pop. Tekstmæssigt handler til dels om hvordan det at "smelte sammen" med et andet menneske både kan være befriende og fantastisk og overvældende og skræmmende på en gang. Åbningslinien er lånt fra Stoffer og Maskinens sang med samme titel som jeg syntes var så god, at den godt kunne bære at blive brugt i en sang mere. Sangen er mikset af Rasmus Poulsen fra You.You.You".

Stærosaurus høstede fire stjerner hos GAFFAs Erik Barkman for sidste års ep "Alt er vigtigt". De definerer sig selv som en del af det københavnske bandkollektiv Copenhagen Collaboration, og Stær sammenfatter i en pressemeddelelse bandets æstetiske projekt således:

Den kunstneriske ambition i Stærosaurus er at lave moderne og fantasifuld indie som ikke er bange for at være hverken sentimental eller højpandet. (...) Debutalbummet har efterhånden været længe undervejs, og arbejdet med det har ikke hele tiden gået glat, men vi har en mission som er at prøve at skabe noget musik som har sin helt egen unikke lyd og stemning, så jeg tror det er værd at vente på".

Se videoen til "Smeltet sammen" eksklusivt her - og find eventuelt mere information om Stærosaurus ved samme lejlighed.

ANNONCE