x
Yes: Songs From Tsongas - The 35th Anniversary Concert – Special Edition

Yes
Songs From Tsongas - The 35th Anniversary Concert – Special Edition

Yes: Songs From Tsongas - The 35th Anniversary Concert – Special Edition

GAFFA

DVD / Playground
Udgivelse D. 22.09.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

For 10 år siden fejrede Yes sit 35 års jubilæum med en turné, som samtidig blev den sidste med den mest kendte version af gruppen – med Jon Andersons lyse vokal og Rick Wakeman på alverdens keyboards. Dvd'en Songs From Tsongas fulgte fra et to en halv time langt show fra USA, men i denne genudgivelse suppleret af et 70 minutters festival-udtræk fra samme turné i Schweiz.

To ganske forskellige oplevelser:

USA-showet med Roger Deans fantasi-scenografi, hvor gruppen kunne strække ud i det enorme bagkatalog – heldigvis mest baseret på det første tiårs smukke sange og suite-agtige kompleksiteter, der gjorde dem til stor-roste musikalske eventyrrejsende, inden de mistede plottet og fik ry af progrock-dinosaurer fra overdrevet.  Mens Lugano-koncerten uden andre koreografiske dikkedarer end sjaskvådt regnvejr ikke havde andet et bygge på end de fems evner som solister og gruppe. De var til gengæld også betragtelige, og selv om vi ikke når 70'ernes sublime niveau, er udgivelsen et flot minde for de Yes-fans, der stadig tør indrømme, at de er det.

Og man kan næsten kun blive våd i øjnene, når gruppen - trods kritikken om det overlæssede -  kompromisløst begiver sig ud i de store eventyr, som i 27 minutter lange Ritual/Nous Sommes du Soleil, inklusive  et fremragende ridt med Chris Squire brede, sprøde bas. Yes! 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA