x
Arctic Monkeys : Roskilde Festival, Orange Scene

Arctic Monkeys , Roskilde Festival, Orange Scene

Arctic Monkeys : Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

De er mere end almindeligt cool. De engelske festrockere er en rentegnet skabelon til et perfekt stylet rockband. Heldigvis spillede de også som et perfekt rockband lørdag aften på Orange.

Alex Turner fremtonede som en bedre James Dean. Nonchalant og utilnærmelig. ikke desto mindre tog han føringen i en koncert, der nøje gennemgik den britiske rocks ABC. Intet uventet. Og så afleveret med en imponerende akkuratesse. Og det ville være synd at påstå, at han leflede for det feststemte festivalspublikum, der ivrigt hoppede med på de tempofyldte hits og ellers fik smidt skarpe sange fra seneste udspil AM i hovedet. 

Festen blev sikkert skudt igang med Do I Wanna Know?, og så var publikum ligesom med. Artic Monkeys insisterede herefter på at være andet end et feststemt rockband. Der blever spillet med stor variation og finesse, hvor gode vokalharmonier lagde sig kælent op ad Alex Turnes bevidst skødesløse vokal. Ingen var i tvivl om, at de engelske drenge står på skuldrene af Oasis og deres efterfølgere. Den gode sang havde tilkæmpet sig pladsen.

Hvor Alex Turner kørte den lettere distancerede attitude, mangler der ikke noget i hans guitarspil, og resten af bandet spillede sig ganske overlegent igennem koncerten. Lidt utålmodige i deres venten på Alex Turners langsommelige guitarskift mellem sangene. Men man er vel en rockstar.

Belønningen udeblev da heller ikke for publikum, der fik de nødvendige hits undervejs, og der blev sluttet retteligt af med R U Mine til alles tilfredshed. Arctic Monkeys ville spille på musikkens præmisser, og med lørdagens koncert fik de vist, at det mestrer de absolut. Også foran et feststemt publikum på Roskilde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA