x
Nico & Vinz: Black Star Elephant

Nico & Vinz
Black Star Elephant

Nico & Vinz: Black Star Elephant

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 06.10.2014
Anmeldt af
Malena Salvado

Der er ingen tvivl om, at Nico & Vinz er på en mission. De har kurs mod stjernerne, og skibet er ladet med et simpelt budskab: følg dit hjerte, og du kan opnå lige præcis det, du vil med dit liv. Devisen har de to nordmænd indtil videre selv fulgt med succes – fra det lille land mod nord har de med singlen Am I Wrong efterhånden hittet i det meste af verden. Drengene har hjertet placeret det rette sted, og det er svært at have noget imod.

Følelsen af at være havnet i en lomme – uafhængig af tid og sted – er det første, der falder mig ind, når jeg lytter til Nico & Vinz' længe ventede debutalbum. Uafhængig af tid, fordi vi i lyden er et sted mellem 70'ernes world beat a la Paul Simon, 80'ernes new wave/rock a la The Police og mere nutidig popmusik a la ja, Nico & Vinz. Uafhængigt af sted, fordi de to unge herrer fra Oslo nok er født og opvokset i Skandinavien, men i den grad trækker på deres afrikanske rødder i musikken. Black Star Elefant er en smeltedigel af pop, reggae, hiphop, soul og ikke mindst vestafrikanske rytmer.

Overordnet befinder jeg mig godt i smeltediglen – Am I Wrong er et super popnummer, My Melody tager mig på en stemningsmættet udflugt til den afrikanske savanne, og med Another Day står jeg pludselig i noget, der minder om en ghetto i en amerikansk storby, hvor soundtracket er soul og hiphop. Men måske får jeg af samme årsag også følelsen af at være en smule hjemløs – som om Nico og Vinz vil for meget på én og samme tid, og derfor kommer til at miste grebet på det, der er allervigtigst, musikken. Derfor bliver det til tre stjerner – en for det gode budskab, en for de gode sange og en, fordi de kan meget mere end det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA