x
Macy Gray: The Way

Macy Gray
The Way

Macy Gray: The Way

GAFFA

Album / Playground
Udgivelse D. 06.10.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Macy Gray er tilbage med sit ottende studiealbum. Det første med originalt materiale siden 2010. De sidste par album var coverversioner af andres hits. Hendes kendetegnende Marge Simpson-vokal er præcis så finurlig, original og knasende tør, som den altid har været.

Gray er tilbage med en håndfuld solide numre, der spreder sig fra akustiske ballader til glad pop, funky soul og forvrænget bluesy rock. I forhold til seneste album er der skruet meget ned for pynt og glimmer på produktionerne. De er holdt simple og musikalske, hvilket har resulteret i en mere jordnær singer-songwriter-sound, der fungerer rigtigt godt og bringer hendes talent tydeligt frem.

Af de ti numre er det især den glade popsang Hands, som umiddelbart rammer én. Men det er langtfra det bedste nummer ved flere gennemlytninger. Det funky I Miss The Sex er bestemt det mest velfungerende på albummet. Ikke et mainstreamnummer, men det swinger utroligt godt, og Grays vokalarbejde er skønt på det. Der flere ligeledes gedigent skrevne, producerede og fremførte numre f.eks. Me With You.

Det er et fint og værdigt album, der viser, at Gray stadig er et talent, som er værd at lytte til, men alt i alt rummer albummet ikke noget, som vil gå over i verdenshistorien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA