x
Damien Rice: My Favourite Faded Fantasy

Damien Rice
My Favourite Faded Fantasy

Damien Rice: My Favourite Faded Fantasy

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 03.11.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Otte år efter sit andet album 9 er Damien Rice nu tilbage med samme antal sange, og ikke meget har ændret sig i den irske sangskrivers melankolske univers, der endnu engang byder på blåtonede kompositioner, som ikke er bange for at pendulere mellem det stilfærdigt skrøbelige og regulær himmelflugt, hvor der spilles på alle tangenter.

Det er ikke glad musik for glade mennesker, Rice begår sig i, men de sørgmodigt ladede sange er velskrevne og -orkestrerede. Man kunne fra tid til anden ønske, at Rice havde holdt lidt igen med den alt for svulstige omsvøb, der får eksempelvis ellers fine I Don't Want To Change You til at lyde en kende for kvalmt klynkende. Den havde absolut stået stærkere i et mere nøgent arrangement, men det er jo smag og behag, og Rice kan tydeligvis lide godt med sovs på sine kartofler.

I Rick Rubins kyndige hænder er resultatet i det store hele absolut vellydende, og sangene har i al deres dryppende tristesse både kraft og pondus. Særligt den flotte, næsten ni minutter lange It Takes A Lot To Know A Man sætter sig fast med sine smittende melodilinjer og smygende strygere. Man savner lidt, at der for alvor er noget på spil i sangene, men det behøver jo på den anden side heller ikke at være et spørgsmål om liv eller død, hver gang der skal skrives en god sang.

Alt i alt en flot tilbagevenden, og der behøver bestemt ikke at gå otte år, før Rice gør endnu et album flyvefærdigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA