x
The Migrant: Flood

The Migrant
Flood

The Migrant: Flood

GAFFA

Album / DevilDuck
Udgivelse D. 02.02.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Strejferen The Migrant alias Bjarke Bendtsen, der i nyere tid overvejende har opholdt sig i USA, er fortsat i bevægelse, men oven på en stress-relateret nedsmeltning er manden nu atter bosat i Danmark. Nedsmeltningen har fungeret som Bendtsens primære inspirations-kilde under arbejdet med Flood, der i vid udstrækning handler om at affinde sig med verden og finde fodfæste i selv samme.

For første gang har den tidligere The Elephants-frontmand indspillet et album live, og trækket er absolut fornuftigt, for Bendtsens spraglede folkrock profiterer forventeligt af den anderledes energi og intensitet, som dispositionen uvægerligt tilfører. Flood er et medrivende album, der med sit rendyrket organiske format i dén grad emmer af vitalt liv og rørende nærvær, men som samtidig rummer fandenivoldske, piskende passager og psykedeliske elementer såmænd.

På et værk, hvor der en svag tendens til at trække enkelte numre en anelse for langt ud, er den indtagende Climbers, den udsyrede Belly Of A Man og den voldsomt eskalerende Water sande perler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA