x
Pops Staples: Don't Lose This

Pops Staples
Don't Lose This

Pops Staples: Don't Lose This

GAFFA

Album / Anti
Udgivelse D. 17.02.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

"Don't lose this" - gå ikke hen og tab det her! - skal den aldrende gospel-legende Roebuck "Pops" Staples have sagt, da datteren Mavis mod slutningen af hans liv præsenterede ham for de optagelser, som skulle have mundet ud i et sidste album fra familieforetagendet The Staples Singers.

Pops døde i en alder af 85 i december 2000, og den sidste svanesang fra den legendariske vokalgruppe udkom aldrig. Før nu, altså. For på passende betitlede Don't Lose This har de efterladte, med Mavis Staples, i front færdiggjort ti af de efterhånden godt seksten år gamle indspilninger. Gamle Pops voksede i sin tid op på en bomuldfarm i Missisippi og trådte musikalske barnesko sammen med blueslegenderne Robert Johnson og Charlie Patton tilbage i trediverne.

Og det er da også lyden af levende og autentisk, amerikansk musikhistorie, som foldes ud her; fra listige No News is Good News, over sjælfulde Friendship og bluesy Nobody's Fault But Mine, til der lukkes med et veloplagt take på Bob Dylans Gotta Serve Somebody. Værdigt punktum fra en vigtig figur.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA