x
Télé Rouge: Transformation

Télé Rouge
Transformation

Télé Rouge: Transformation

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 16.01.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Télé Rouge er en dansk gruppe, men som navnet måske antyder, er inspirationen udpræget fransk, næsten grænsende til det karikerede. Her er France Gall-agtige vokaler, lidt luftig (hø-hø) Air-stemning, en knivspids Serge Gainsbourg og nogle analoge Jean Michel Jarre-synthesizere. Flere steder kan gruppen også godt minde om nyere Vive La Fête – og så fornemmer jeg allerede et velplejet overskæg i nakken; ja, lille hr. Poirot, jeg ved godt, at Vive La Fête IKKE er franske, men de synger på fransk, så de må være belgiere (enkelte fans af obskur dansk new wave smiler indforstået her).

Musikalsk kommer Télé Rouge forbi både pop, rock, disco og electronica. Der synges mest på fransk, men også lidt på engelsk her og der. Visse numre, og visse tekster, fungerer nok bedre end andre, men generelt er produktionsniveuaet ret flot hele albummet igennem, og sammen med de udprægede franske tekster er det med til at holde samling på det hele, så albummet fremstår som en helhed.

Man kan så spørge til, hvorfor et dansk band har brug for denne udprægede grad af frankofili. Ud over at det formentlig imponerer Prins Henrik – hvilket er grund nok i sig selv – så kan man jo også vende spørgsmålet om og spørge til, hvorfor de fleste danske bands er udpræget anglofile. Så i den optik gør Télé Rouge i hvert fald noget, man ikke ser så tit på den danske scene, hvilket er positivt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA