Nyhed

Ghettoen skyder igen

Ny 48 timers festival på Nørrebro forsøger at ændre ved den negative opfattelse af ghettoen

Nørrebro er andet end hashhandel og skyderier, som mediebilledet ellers foreslår. Et nyt initiativ tager ghettoen tilbage og viser bydelen fra dens rette side. Under navnet "Home is where the music is/Ghettoen er mit hjem" inviteres der nemlig til festival den fredag den 24. april og lørdag den 25. april, hvor musikken spiller i hjemmene i ghettoen AKB Lundtoftegade på ydre Nørrebro.

Under 48 timers festivalen på Nørrebro har beboere og ansatte fra AKB Lundtoftegade, Spillestedet Stengade og Puffin Artlab med hjælp fra Maté Maté og Fritz-Kola samlet skytset og inviterer til hjemmekoncerter med nogle af Danmarks bedste bands, som tør give et skud ud for ghettoen og optræder i fire frivillige beboers hjem.

Blandt hovednavnene er Kissaway Trail (billedet), som med kærlighedserklæringen i single-hittet "Nørrebro" er et fuldstændigt oplagt valg til hjemmekoncerten. Den var at finde på drengenes roste udspil "Breach" fra 2013, der modtog fem stjerner af GAFFAs musikanmelder Christian Erin-Madsen. Derudover gæster blandt andet WhomadeWho-musikeren Bon Homme blokkene med sin elektro-pop, albumaktuelle Télé Rouge smyger sig på fransk máner forbi, DoktorDoktor bringer street creed og hiphop-håndtegn forbi og duoen Mouritz/Hørslev tager socialrelistiske tekster med ind i - ja socialrealismens højtbyggede betonvirkelighed.


Arrangørerne bag initiativet ser mange muligheder i ghetto-hjemmekoncerterne. "Ghettoordet har for mange en negativ klang, men ved at lege med ordet og associere det med oplevelser og åbenhed håber vi på at ændre holdningen til AKB Lundtoftegades rygte. Blokkene er et dejligt sted at bo og arbejde," siger Mille Holm, netværks- & kommunikationsmedarbejder i Områdesekretariatet AKB Lundtoftegade.

Dorte Hartmann, initiativtager til koncertdelen og beboer, istemmer: "Dette er en mulighed for både at åbne dørene op for resten af københavnerne, men også komme på besøg hos hinanden og vise vores dejlige hjem frem. Undersøgelser har vist at mange ny-tilflyttere eller udlændinge aldrig har været i et dansk hjem eller vice versa. Nu gør vi sammen et aktivt forsøg for at få folk til at mødes og skabe relationer, det er det, musik kan – og hjemmet giver lige oplevelsen en ekstra dimension."

Det hele starter med gratis kunstworkshop for børn og voksne i Fælleshaven ved Lundtoftegade 21A. Publikum kommer før koncerterne på en lokal byvandring igennem ghettoen, så alle kan se de perler, der er at finde her. Kunstworkshop, besøg i Fælleshaven og byvandringerne er gratis.

Der er begrænset billetter til koncerterne, og de kan kun købes i forsalg til 40 kroner. Du kan få fingrene i dem her.

Du kan læse mere om "Hjemmekoncerter i Ghettoen" her.


Koncertprogrammet:

Fredag d. 24. april:

16.00 Bon Homme (hypet elektropop fra WhomadeWho-medlem) og Télé Rouge (aktuel dansk, fransksproget indie-pop).

19.00: DoktorDoktor (dansk hiphop med sjæl og jazz) + Larica (dansk reggae-fusion)

Lørdag d. 25. april:

16.00 SURPRISE (international kendt alternativ country) + Mouritz/Hørslev (dansksproget singer/songwriter med lyrisk bid)

19.00 Kissaway Trail (anmelderrost dansk indierockorkester) + Outer Region (debuterende art rock-band)

ANNONCE