x
Amason: Sky City

Amason
Sky City

Amason: Sky City

GAFFA

Album / Tambourhinoceros
Udgivelse D. 27.01.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Med det svenske indie-all-star-kollektiv INGRID, bestående af blandt andet Lykke Li og Peter, Bjørn And John, i ryggen, er der med rette store forventninger til debuten fra Amason. Og de blive godt indfriet, men svensk finesse og popsensibilitet, hentet ikke mindst i 70'erne.

Åbneren Algen er tight og energisk twee-klingende pop, hvor ikke mindst Nils Törnqvists trommespil sender nummeret af sted.

Der synges både på svensk og engelsk på albummet, men det første møde med vores nabosprog falder lidt til jorden i den lige lovlig tunge John Lennon-tribute Elefanten. Langt bedre er den tjeppe og klaver-drevne Blackfish. Den instrumentale Pink Amason falder her helt udenfor.

Amanda Bermans vokal står skarpt, og hun rammer tonen både på de enkle popsange og de mere mørke og kraftfulde numre (NFB og The Moon as a Kite). og hun kører fin ping-pong med sine mandlige medspillere.

Amason, der tæller Pontus Wiinberg fra Miike Snow og hans bror Petter, viser på deres debut en driftsikkerhed, som på alle måder matcher den Volvo-model, bandet har taget navn efter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA