x
Matthew E. White: Fresh Blood

Matthew E. White
Fresh Blood

Matthew E. White: Fresh Blood

GAFFA

Album / Dominio
Udgivelse D. 09.03.2015
Anmeldt af
Finn P. Madsen

"Nobody in the world is better than us". Ja, bortset fra at Vision er en kærlighedssang, så har Matthew E. White og hans sammentømrede Spacebomb House Band virkelig fat i den lange ende. Efter få gennemlytninger står det klart, at Fresh Blood sagtens kan stå distancen over den fremragende debut Big Inner, hvis nuancerede tag på Motown og Stax nærmest var uden sidestykke.

Den pludselige succes kom i dén grad bag på bag på kunstneren selv, så han måtte gribe i egen barm og sætte tempoet ned efter et alarmerende stressanfald. Det er imponerende, hvilken måde den sympatiske kunstner har genfundet gnisten i samspillet med sit velspillende musikkollektiv. Den tempofyldte første single Rock & Roll Is Cold folder sig ud som en galoperende sydstatsboogie og falder næsten uden for kategori af de nedtonede rytmer, der normalt arbejdes i.

På de varmglødende Fruit Trees og gospelhymnen Circle 'Round The Sun sænkes tempoet godt pakket ind i strygere og nænsomme pianostrofer, mens den uafrystelige Holy Moly bygges op som en storm for at nå klimaks med piskende trommer og tordnende strygere. På Tranquility trækker de mørke skyer med en alvorlig tone i en hyldest til den afdøde skuespiller Philp Seymour Hoffman, hvor nøje afmålte toner og rytmeskift males med en sort pensel. Matthew E. White strør om sig med sin musikalske begavelse på Fresh Blood, hvor han som visionær soulåbenbaring sætter ny standard for sit åbenlyse talent. Der er ikke mange, der er bedre end ham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA