x
Ebba Forsberg: Om jag lämnar dig - Ebba Forsberg  sjunger Tom Waits

Ebba Forsberg
Om jag lämnar dig - Ebba Forsberg sjunger Tom Waits

Ebba Forsberg: Om jag lämnar dig - Ebba Forsberg sjunger Tom Waits

GAFFA

Album / Eboth Records
Udgivelse D. 18.02.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Den 50-årige, stockholmske sangerinde og skuespiller Forsberg har, ad flere omgange, lagt vokal stil veteranen Mikael Wiehes oversættelser af Bob Dylan og Leonard Cohens tekster. Nu er turen så kommet til Tom Waits - og at forestille sig det rablende californiske unikums sangskat udlagt af en midaldrende, svensk kvinde, kan muligvis give anledning til en vis skepsis.

I al fald hos undertegnede, som desværre ikke kan sige, at den bliver gjort grundigt til skamme af Om jag lämnar dig. Ikke fordi, den gode Forsberg ikke gør det hæderligt (det gør hun, ligesom iøvrigt på Dylanfortolkningerne) eller fordi Wiehes følsomme forsvenskninger fejler noget.

Men måske netop, fordi "hæderligt" ikke er godt nok, når vi taler om bagkataloger som Dylans, Cohens - eller Tom Waits': forlæg som Martha, I Hope That I Don't Fall in Love With You og Rain Dogs - alle inkluderet her - har et format som fordrer en ikke ubetydelig portion personlighed hos eventuelle fortolkere, hvis det overhovedet skal give mening.

Man kan kun håbe, at albummet her vil formå at åbne onkel Toms univers for nye (svenske?) lyttere; undertegnede finder helheden en kende pæn - og anledningen til ikke bare at smide Closing Time fra '73 på grammofonen, fraværende. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA