x

Fribytterdrømme
Labyrintens farver

Fribytterdrømme: Labyrintens farver

GAFFA

Download / Tabu Records
Udgivelse D. 04.05.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Fribytterdrømme er, som den vakse læser naturligvis vil vide, titlen på Tom Kristensens debut-digtsamling fra 1920. Det er også navnet på dette debuterende orkester, bestående af syv eksilerede fynboer med en fælles passion for gammel dansk psykedelia; rock fra samme syregrønne kilde som Spids Nøgehat med (overraskende) stor succes øste af på forrige års Kommer med fred.

Fribytterdrømme gør det (mindst) lige så autentisk og overbevisende som de københavnske svampedrenge. Gruppen har eksisteret nogle år, men det er altså først nu, et debutalbum materialiserer sig.

Med masser af tung feedbackguitar, orgel og følgende, sigende opfordring undervejs: "Kom og få mine psykedeliske briller på." Og det, vel at mærke,  ovenpå en slæbende, tjaldet åbningssang, hvis  indledende linier lyder: "Jeg har et vindue hvor solnedgangen går ned / i et rundt og uendeligt smukt vanvid." Kvintetten her elsker tydeligvis deres genren, og de behersker udtrykket - en fornøjelse, som giver Spids Nøgenhar kamp til stregen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA