x
The Rolling Stones: From the Vault: The Marquee Club Live in 1971

The Rolling Stones
From the Vault: The Marquee Club Live in 1971

The Rolling Stones: From the Vault: The Marquee Club Live in 1971

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 22.06.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Man kan – hvis man ellers gider – diskutere herfra til evigheden, hvilket af de fire Stones-album fra storhedstiden 1968-72, som var højdepunktet – og ikke så få sværger til den rockende rodebutik Exile on Main Street fra '72.

Personligt har jeg altid foretrukket det foregående års Sticky Fingers, hvor den nye guitarist Mick Taylor træder i karakter og bandet som helhed sjældent er hørt i bedre form.

I disse uger får vi så ikke bare originalalbummet i fornem boksudgivelse, men minsandten også denne historiske koncertfilm fra marts '71, hvor bandet foran et særligt inviteret publikum på London-klubben Marquee Club præsenterer en håndfuld af Sticky Fingers-sangene plus det løse.

På den nye dvd-udgivelse får vi desuden fremragende bonusmateriale i form af alternative takes på Bitch og I Got the Blues samt en viril version af Brown Sugar fra BBCs Top of the Pops samme år.  

"De er stadig det mest frugtbare liveband, der findes," udtalte den tidligere manager Andrew Loog Oldham til NME i tiden omkring disse optagelser.

Og selvom den slags er i sagens natur et subjektivt spørgsmål – ja, så giver disse opulente optagelser ingen anledning til at være uenig.  Det bliver, ganske enkelt, ikke meget større.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA