x
The Minds of 99 : Roskilde Festival, Orange

The Minds of 99 , Roskilde Festival, Orange

The Minds of 99 : Roskilde Festival, Orange

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Med et enkelt album på bagen var det noget af en opgave for det unge rockband at åbne festivalen på Orange Scene. Og lidt af en chance for at vise sig frem i stort format. Og det viste sig hurtigt, at The Minds Of 99 har det fornødne format. Debutalbummet er spækket med stærkt melodiske sange, der fra start blev sparket ud over scenekanten.

Bandet havde øvet sig grundigt på de rigtige tricks, der får et stort publikum med sig, og styrede begivenhederne med det nødvendige overskud, hvor de fleste af sangene sad lige i skabet. Hurtigt inde i koncerten fyrede de op med de stærke Rav, Tivoli og Et Barn Af Min Tid. Det fik den forreste del af pladsen til at eksplodere, og herfra så The Minds Of 99 sig ikke tilbage. I deres mest pågående rocksange viste de stor slidstyrke med rullende basgange og en tør lyd, der satte skub i rockfesten.

I disse øjeblikke fremstod de som morgendagens stjerner. Det var et rockfix, som var en åbning af Roskilde værdig.

Bandet kom dog lidt til kort på deres sparsomme bagkatalog, selv om der blev budt på et par nye numre. De forsøgte at kompensere med en hårdt anlagt synthrock, der tromlede af sted, hvor Niels Brandts vokal forsvandt lidt i suset. Det var yderst effektfuldt i korte øjeblikke, men styrken hos The Minds Of 99 ligger i den hurtige powerrock, der kun forsigtigt læner sig op ad de store klangflader.

Men med et stort dedikeret og publikum overvandt bandet de små forhindringer og åbnede Orange Scene med lidt af et rockbrag. The Minds Of 99 kommer helt sikkert tilbage på Roskilde. Og her vil de i et lidt mindre format kunne få en teltdug til at løfte sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA