x
Tove Styrke : Smukfest, P3 Teltet

Tove Styrke , Smukfest, P3 Teltet

Tove Styrke : Smukfest, P3 Teltet

Anmeldt af Michael Dyhrborg | GAFFA

Den svenske electropopsangerinde Tove Styrke er en stærk performer, men mangler de afgørende sange, der fungerer live.

Sangerinden indtog scenen med en guitarist og en trommeslager og en attitude, der var umuligt at pille ned.

Åbningsnummeret var "Ain't Got No," fra den seneste udgivelse, og den blev fulgt op af ørehængeren "Borderline." Allerede her var det tydeligt, at sangene savnede lidt af den prægnans, som findes på albumversionerne.

Tove Styrkes stemme lå lige i overfladen af lydbilledet, og ind mellem druknede ordene i musikken. Det betød, at helhedsindtrykket blev indadvendt, da hun det meste af tiden befandt sig i røg og mellem blinkende lysstandere, så hun kun fremstod i silhuet.

Manglerne i musikken fik til gengæld modspil fra en sangerinde, der var i kampsportsstilling og bevægede sig i hurtige ryk. I to af sangene "High & Low" og "Snaren" sågar med klapperslangetamburin.

Den Beyoncé-inspirerede "Number One" og "Decay" var blandt de sange, der fungerede bedst i sættet, ligesom omkvædet i "Samurai Boy" nåede helt ud i teltet. Da jeg bevægede mig rundt på publikumspladsen undervejs, var det nemlig tydeligt, at koncerten rykkede allermest på de forreste rækker.

Tove Styrke er ellers en artist, som det er let at holde af; når hele verden er enig med sig selv om, hvordan for eksempel skønhedspleje foregår, er der brug for en, der sparker til de vedtagne regler med behårede kvindeben. Og det er præcis, hvad sangerinden gør. Både i konkret og i overført betydning.

Musikalsk er Tove Styrke i familie med landsmanden Robyn, og i ukuelighed og sejrsvilje minder hun om danske MØ. Er nogle unge piger på udkig efter et forbillede, kan de snildt begynde her. 

Under sidste nummer "Even If I'm Loud It Doesn't Mean I'm Talking To You" trådte hun helt frem til scenekanten og gav los i en smidig rovdyrsdans, som jeg håbede at se mere til. Ikke dansen, nødvendigvis, men rovdyrtænderne må hun gerne sætte i materialet, så det ikke får mulighed for at flygte en anden gang.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA