x
Yo La Tengo: Stuff Like That There

Yo La Tengo
Stuff Like That There

Yo La Tengo: Stuff Like That There

GAFFA

Album / Matador Records
Udgivelse D. 28.08.2015
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er 25 år siden, Yo La Tengo udgav pladen Fakebook – en række yderst vellydende coversange, som mange ofte angiver som første sted, man steg på YLT-toget. Dette "jubilæum" er blevet fejret med atter en plade i samme ånd fra New Jersey-bandet, der senest udgav den glimrende Fade i 2013.

Det er en bred vifte af fortolkninger, vi bliver præsenteret for på Stuff Like That There. Lige fra Hank Willams' I'm So Lonesome I Could Cry til mere obskure navne, ligesom bandet også har plads til nyfortlkninger af eget materiale. Et bud fra albummet er den glimrende Before We Stopped To Think, der er et cover af country pop-gruppen Great Plains. En meget smuk og simpel sag, der er et fint eksempel på den varme singer/songwriter/americana-lyd, der befinder sig hele albummet. Lyden er meget organisk, hvor (gulv)bas og (simple) trommer udgør en indhyllende varm bund, mens Ira Kaplan giver den på smuk akustisk guitar og Dave Schramm på elektrisk (slide)guitar. Hertil Kaplans mørke stemme. Så simpelt, og alligevel med så meget dybde.

Rickety og Awhileaway er nye numre, der begge følger samme simple opbygning – begge solide tilgange til YLT-kataloget. Nogle få covernumre er mere overfladiske i udtrykket, men i det store hele vil dette vellydsalbum være et glimrende blødt bekendtskab for både nye og erfarne Yo La Tengo-lyttere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA