Nyhed

GAFFA dækker Iceland Airwaves

Reykjaviks årlige hipsterfestival starter i dag. GAFFA er med og rapporterer fra weekendens koncerter og natteliv.

Islands efterhånden legendariske årlige indiefestival, Iceland Airwaves, er mere populær end nogensinde. Festivalen har længe været bragende udsolgt og vil i de følgende fem dage forvandle Reykjavik til et sandt indieparadis med hundrevis af koncerter, events, musikaktiviteter og utallige fester fra morgen til aften over hele byen.
 
Programmet er som altid yderst imponerende og er med sine mere end 260 officielle koncerter i år større end nogensinde. Dertil kommer flere hundredvis af uofficielle off-venue koncerter, som foregår stort set alle steder over hele byen, hvor det er muligt at plugge et strømstik til en forstærker. For eksempel spiller danske Shiny Darkly hele seks off-venue koncerter under festivalen foruden deres offcielle koncert. Lignende heftige aktiviteter er gældende for mange andre af de optrædende acts, så ro på musikfronten bliver der ikke.
 
Et af Iceland Airwaves varemærker er at sværge til det nye og ukendte. Selv som garvet musikforbruger er det svært at orientere sig i det omfattende program, og især de mere end hundrede lokale, islandske navne skal man nok være indfødt musiknørd for at hitte rede i. Det gør dog ikke noget, da niveauet som regel er skyhøjt – og en del af festivalens charme er netop, at man ikke ved, hvad man får på forhånd.
 
Der er dog også altid booket en snes større, udenlandske navne, så lidt flere kan være med. Det er i år navne som Yo La Tengo, Midlake, Goat, Anna Von Hausswolf, John Grant, Gold Panda – og fra de hjemlige breddegrader Mø, Baby In Vain og førnævnte Shiny Darkly.
 
Airwaves har i år desuden en vaskeægte headliner i form af tyske Kraftwerk (billedet), der lukker og slukker årets festival med en forhåbentlig episk koncert søndag aften i Reykjaviks smukke operahus Harpa, som ligger placeret direkte på havnefronten ud til det kulsorte ishav.

Følg festivalen i de kommende dage på GAFFA.dk

ANNONCE