x
Miley Cyrus: Miley Cyrus And Her Dead Petz

Miley Cyrus
Miley Cyrus And Her Dead Petz

Miley Cyrus: Miley Cyrus And Her Dead Petz

GAFFA

Album / Smiley Miley
Udgivelse D. 30.08.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Miley Cyrus' femte album er en overraskelde på flere måder. For det første blev det lagt op til gratis stream under hendes værtsskab for Mtv Video Music Awards i søndags, og for det andet er det virkelig en spændende, kompromisløs og forfriskende syret omgang.

Der er dømt fri leg på Miley Cyrus And Her Dead Petz, og når legekammeraterne primært hedder The Flaming Lips (Mike Will Made It og Oren Yoel er også inde over et par numre), kan man være sikker på, at man ikke skal vide sig sikker på noget som helst. Og således snøftes der både om døde kæledyr (The Floyd Song (Sunrise) og Pablow The Blowfish), synges slæbende om kærligheden til Peter Belli-tobak (Dooo It!) og sex i diverse afskygninger (Bang Me Box).

Coyne og kumpanernes psykedeliske fingeraftryk er tydelige på hele det boblende album, der dog er mere melodisk (og interessant) end de seneste par udspil fra The Flaming Lips' hånd. Og en sang som for eksempel Karen Don't Be Sad kunne sagtens føle sig hjemme på Yoshimi Battles The Pink Robots.

Der er ikke skyggen af kalkuleret, kommerciel hensyntagen og metervarepop i løbet af odysséens hele halvanden time lange spilletid, der giver Miley og co. god tid og plads til at eksperimentere snarere end at tænke i hit-skabeloner. Vel er albummet langt, men som følge af den sprudlende legesyge, det emmer af, keder man sig sjældent – heller ikke selvom det ikke ligefrem skorter på stenede stunder.

Mileys stemme står generelt stærkt frem albummet igennem (men især på Twinkle Song), og hun formår i højere grad end på Bangerz at vise nye sider af sig selv og adskille sig fra sin Disney-historik. Ja, det kan godt være lidt anstrengende med de mere teenage-naive provokationer (som på åbningsnummeret), men alt i alt er surprise-pladen her i al sit rablende væsen og lange spilletid en vellykket omgang.

Sangene er gode og produktionerne spændende, og det er uden tvivl er det mest interessante Miley-album til dato. Ikke at det nødvendigvis siger så meget, men godt – det er det nu altså. Smid fordommene over bord og giv det en chance.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA