Albumanmeldelse

Dan Deacon: Gliss Riffer

Gliss Riffer - Dan Deacon

Dan Deacon

Gliss Riffer

Electronica med smag af både pop, indie og lidt fra den eksperimenterende skuffe

Amerikanske Dan Deacon byder helt overordnet på electronica, men med flere forskellige facetter involveret undervejs, fra det pop-smagende over det indie-orienterede og til den mere eksperimenterende ende, faktisk sådan omtrent i den rækkefølge.

Således lægges der ud med en form for elektronisk popmusik på Feel The Lightning, som byder på luftige vokalmelodier over en bund af electronica. Nogenlunde samme strategi benyttes på den efterfølgende Sheathed Wings. Det kan måske lyde en smule i retning af et møde mellem M83 og Air.

Senere går der lidt indietronica-tendenser i tingene, men også fin brug af opklippede stemmesamples på et nummer som den vellykkede Meme Generator, som man f. eks. kender det fra Björks Medulla og Jean Michel Jarres Zoolook. Og der trækkes lidt mere i den retning med albummets to afsluttende instrumentale numre, Take It To The Max og Steely Blues, der begge fungerer fint og stemningsskabende.

Nogle dele af albummet fungerer i mine ører bedre end andre, men der er mange fine passager undervejs og også nogle ret gode lyde, der er med til at give musikken karakter.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem