I Dansk Musiker Forbund kan du forsikre dig mod tabte honorarer

Medlemmer af Dansk Musiker Forbund har nu mulighed for at tegne en aflysningsforsikring

Medlemmer af Dansk Musiker Forbund har nu mulighed for at tegne en aflysningsforsikring i forbundets forsikringsselskab DMF Forsikring. Den dækker, hvis du må aflyse dit spillejob på grund af sygdom, eller hvis arrangøren aflyser og ikke kan betale dig.

Kender du det? Du er freelancemusiker og er booket til flere spillejobs i weekenden, men i sidste øjeblik får du madforgiftning og må aflyse alt. Og ikke nok med, at du er syg og dårlig - du mister også de honorarer, du ellers havde budgetteret med.

Netop for at hjælpe musikere i sådan en situation har Dansk Musiker Forbund Forsikring lanceret en ny og unik aflysningsforsikring, som dækker ved sygdom og i de tilfælde, hvor en arrangør aflyser og ikke kan betale dig.

”Hvis du er udøvende musiker og bliver aflyst eller alvorligt syg op til tre jobs i en weekend, så ved vi, hvor ondt det gør at miste de tre honorarer,” understreger Henrik Gundersen, der er direktør for DMF Forsikring.

Han omtaler den nye forsikring som banebrydende og unik, for der findes ikke andre aflysningsforsikringer for den enkelte musiker på markedet, fortæller han.

Rammer spot on
Rolf Rasmussen alias DJ Rolf har netop tegnet den nye aflysningsforsikring. Han har været professionel DJ siden 1989 og spiller til events, private fester og firmaarrangementer. Hans får typisk mellem 8000 og 20.000 kroner for et spillejob, så det er rigtig mange penge, han mister, hvis han bliver syg i en weekend med flere planlagte spillejobs.

”Aflysningsforsikringen er en supergod idé. Den rammer spot on for rigtig mange. Jeg tror ikke, at der er nogen, der har lyst til at hive pengene op af egen lomme, hvis man kan slippe for det,” fastslår DJ Rolf og fortæller, at han i december skulle have spillet til et event, som blev aflyst.

Aflysningsforsikringen er en supergod idé. Den rammer spot on for rigtig mange DJ Rolf

Omstændighederne omkring aflysningen betød, at han mistede honoraret, og dermed fik han ikke dækket de udgifter, han havde investeret i udstyr, der skulle have været brugt til eventet. Udgifter, der beløb sig til omkring 16.000 kroner.

Netop den slags situationer vil den travle DJ gerne undgå i fremtiden, og derfor er han glad for, at han nu er dækket ved sygdom og i nogle tilfælde også ved aflysninger fra arrangørens side.

Rolf Rasmussen alias DJ Rolf kalder den nye aflysningsforsikring for ”en supergod idé”. Foto: Privatfoto
Rolf Rasmussen alias DJ Rolf kalder den nye aflysningsforsikring for ”en supergod idé”. Foto: Privatfoto

Danmarks største fagforening for musikere
Det koster fra 44 kroner om måneden at tegne den nye aflysningsforsikring i DMF Forsikring, som er et medlemsejet forsikringsselskab. For at kunne tegne den, skal du være medlem af Dansk Musiker Forbund, som er Danmarks største fagforening for musikere, solister, sangere og musikundervisere.

Foruden forsikringer tilbyder Dansk Musiker Forbund dig individuel rådgivning og juridisk hjælp. Vores team af jurister og faglige medarbejdere rådgiver og hjælper dig blandt andet inden for ansættelsesret, kontrakter, udgivelsesaftaler, skatteret og ophavsret.

Derudover varetager Dansk Musiker Forbund vores medlemmers politiske interesser og forhandler overenskomster. Det er også Dansk Musiker Forbund, der fastsætter den minimumstarif, som er anerkendt på mange spillesteder og som bruges i honorarstøtteordningen.

Læs mere om Dansk Musiker Forbund på dmf.dk
Bliv klogere på aflysningsforsikringens forsikringsbetingelser på dmf-forsikringen.dk

Du kan også ringe til både forbundet og forsikringen på 35 240 240 på hverdage mellem kl.10 og kl.14.

ANNONCE