Langelandsfestival fylder 30 år, men er mere moderne, end du tror!

Med strandtur, VIP-område og luksusovernatningsmuligheder bliver din opfattelse af, hvad festival er, udfordret af Sydfyns største kulturbegivenhed.

Endelig er det blevet festivaltid igen efter to skrækkelige år med restriktioner og tomme festivalområder. Det gælder også på markerne lige ved Rudkøbing, hvor Langelandsfestival i 2020 gjorde klar til at fejre deres 30-års jubilæum.

Sådan gik det som bekendt ikke, men nu hvor pandemi lader til at være fortid, kan vi endelig dykke ned i, hvordan jubilæumsbarnet Langelandsfestival har udviklet sig gennem årene. Hvad er nyt og ændret, og hvilke traditioner består?

TV-2 er eneste genganger
Det første år Langelandsfestival løb af stablen, var i 1991. Dengang var bl.a. TV-2 på plakaten – og de bliver de eneste gengangere til 2022. De århusianske legender har velsagtens kun skabt flere hits i årene, der er gået.

I 1991 varede festivalen i tre dage, men allerede året efter, blev der lagt en dag mere på. Fra 2006 og frem til nu har festivalen bestået af 8 dage, men 2022-festivalen går tilbage til rødderne, så Langelandsfestival nu igen er en koncentreret fest med fuld smæk på i 4 dage.

Og så er der det lidt specielle ved Langelandsfestival – den ligger helt ud til vandet og nærmest på en strand. Stranden var der naturligvis også i 1991, men i 2022-udgaven vil du finde en bar dernede, så du ikke behøver at løbe langt efter forfriskninger i sommersolen.

Nu skal det være grønt og nemt
En ting, der har været under rivende udvikling i de senere år, er luksuriøse overnatningsmuligheder. Langelandsfestival har alle dage været en kæmpestor campingplads, når mange hundrede campingvogne ligger tæt mod Det Sydfynske Øhav, men nu ønsker flere og flere, at deres overnatning er på plads, når de ankommer. Derfor er VIP-område, tipitelte, små hytter og opslåede telte med strøm til telefonen samt adgang til bad og toiletter tæt på blevet ekstremt populære.

Samtidig er det også blevet aktuelt at være bevidst om det aftryk vi sætter på miljøet. Derfor har Langelandsfestival nu et samarbejde med ReUnite, der sørger for at indsamle alt efterladt festivalgear, som telte og soveposer, hvorefter de rengør og reparerer det, så det kan bruges på ny.

Jo flere, der kommer til Langeland, jo flere bliver begejstrede!
Men hvad er så ellers fælles for Langelandsfestival anno 1991 og 2022? Jo, besynderligt nok, så deler borgmesteren fornavn. I 1991 var det socialdemokratiske Tonny Juul Pedersen, der i programmet bød velkommen til Langeland med ordene:

”Det vil glæde mig, hvis Langelandsfestival bliver en fast årlig begivenhed. Jo flere, der kommer til Langeland, jo flere bliver begejstret for øen.”
I dag er det SF-borgmester Tonni Hansen, der ovenpå to års aflysninger kunne glæde sig over, at 30-års jubilæumet endelig kan fejres:
”Jeg har forsøgt at holde en tæt dialog med ejerne, og de har heldigvis holdt fast i, at der kommer en festival. Det har været opmuntrende, og alternativet har ikke været til at holde ud at tænke på”, siger han til Fyns Amts Avis.

Heldigvis kan borgmestre, lokale, crew og gæster nu endelig glæde sig. Indbyggertallet på Langeland vokser i perioden til omtrent det tredobbelte, og udover gengangerne TV-2, kan de alle se frem til at opleve Rasmus Seebach, Ronan Keating, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt, Gnags, Christopher, Clara, Al McKays Earth, Wind & Fire Experience, Jung, Pauline og mange flere.

Læs mere om Langelandsfestival og se hele programmet her.

 

ANNONCE