Nyhed

REGULÆR RØVTUR: Dansk festival konkurs efter 30 års levetid

Navne som Santana, Van Morrison og Boyzone har været på plakaten gennem årene, men nu er det slut

I går kunne Langelandsfestival A/S meddele, at virksomheden vil blive lukket ned i dag (14. juni, red.), og at det sker ved egenbegæring. I 2022 kunne festivalen ellers holde 30-års jubilæum, men blot et år efter i 2023 kunne det ikke længere lade sig gøre at afvikle Langelandsfestival på en økonomisk forsvarlig måde.

I 2006 købte Allan K. Pedersen festivalen gennem sit holdingselskab AKP Group. Det skete, eftersom grundlægger Troels Hersom havde været nødsaget til at sætte festivalen til salg grundet økonomiske problemer. Så sent som i 2019 måtte Allan K. Pedersen igen gribe ned i egne lommer for holde festivalen kørende lidt endnu.

Nu er det til gengæld slut med at give førstehjælp til Langelandsfestival, der normalt besøges af mere end 25.000 personer i uge 30, og som altså ellers har for vane at tredoble indbyggertallet på øen. Ifølge Fyns Stiftstidende er der indkaldt til et retsmøde i dag kl. 10:30, hvor selskabet med al sandsynlighed vil erklæres konkurs.


Derudover er der – foruden et millionunderskud – fortsat penge ude at hænge, hvis man spørger Allan K. Pedersen. Selskabet bag Langelandsfestival er nemlig i strid med Langelands Kommune, der mener, at festivalen skylder 313.125 kroner for manglende leje de tre foregående år. Det oplyser Politiken. Allan K. Pedersen mener derimod, at kommunen skylder festivalen 1,3 millioner kroner for manglende betaling af markedsføringstilskud.

Allan K. Pedersen har tidligere været ejer af fodboldklubben FC Nordsjælland, som han efterfølgende solgte for mere end 100 millioner kroner. I 2015 idømte Højesteret ham dog en bøde på 10 millioner kroner plus renter for at have solgt sig selv fodboldklubben for billigt tilbage i 2008.

I pressemeddelelsen på Langelandsfestivals egen hjemmeside forlyder det også, at selskabet har forsøgt at finde andre løsninger end konkurs:


”Efter en omfattende afsøgning af markedet for alternative løsninger og adskillige møder med potentielle samarbejdspartnere og interessenter må vi desværre konkludere, at det ikke har været muligt at finde en bæredygtig fremtid for festivalen,” lyder det i pressemeddelelsen.

Afsluttende takker selskabet for de 30 år, festivalen har stået:

”Selvom Langelandsfestival A/S lukker ned, vil minderne og øjeblikkene fra festivalen altid være en del af vores fælles historie. Tak for 30 år – vi håber, at I alle vil støtte andre festivaler og kulturarrangementer i fremtiden,” står der til sidst.


LÆS OGSÅ OM LANGELANDSFESTIVALS SIDSTE LINE-UP: Langelandsfestival klar med jubilæums-programmet

 

 


ANNONCE