x

Guide: 11 essentielle koncerter i oktober

Guide: 11 essentielle koncerter i oktober

Det er blevet koldere om morgen og mørkere om aftenen. Og når vinteren nærmer sig, varmer GAFFA-redaktionen sig ved det væld af koncerter, som efteråret byder på. Her er vores bud på 11 koncerter der skal opleves – og som der stadig kan købes billetter til.

Choir of Young Believers, Voxhall, Aarhus, den 6. oktober (spiller også Gimle, Roskilde, den 7. oktober; Vershuset, Næstved, den 8. oktober og Den Grå Hal, København, den 21. oktober)

Choir of Young Believers blev for alvor danmarkskendte, da sangen ”Hollow Talk” blev temasang til den dansk/svenske dramaserie ”Broen” i 2011.  Bandet har siden både opnået national og international succes og blandt andet varmet op for Depeche Mode ved deres Europa-turné i 2014. COYB har i år udgivet albummet ”Grasque”.

De Efterladte, Radar, Aarhus, den 6. oktober (spiller også i Kulturhuset Islands Brygge den 8. oktober)

De Efterladte er efter tre år aktuelle med deres tredje album ”Adjø Tristesse”. Albummet høstede hele fem stjerner hos GAFFA-anmelder, Jan Opstrup Poulsen, med ordene: ”Adjø Tristesse emmer af skjult skønhed og sange, der styrker en i troen på, at livet trods alt er godt, hvis vi blot husker at se og leve det.”

Phono Festival, Odense, den 6.-8. oktober

Hvis du er til visuel elektronisk musik? Så er Phono Festival i Odense det rette sted at være den anden weekend i oktober. Den elektroniske festival byder på kunstnere fra hele verden og byder blandt andet på nye konstellationer i form af Brassfoot & Lord Tusk. Af danske kunstnere kan man opleve Mute State, The Lake Radio, Anden Enhed, Illdjinn og Central.

Daughter (billedet), Falconer Salen, København, den 7. oktober

Den britiske trio debuterede med albummet ”If You Leave” i 2013. I januar i år udgav Daughter deres andet album ”Not to Disappear”, der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Du kan læse anmeldelsen her. Tidligere i år fik GAFFA-skribent, Rosa Louise Stilgren, en snak med forsanger Elena Tonra, som sagde således om bandets dynamik: ”Vi finder ofte en dynamik i vores kaos af forskellige udtryk. Vi er også ofte uenige, så processen er aldrig helt gnidningsfri, hvilket jeg synes er en positiv ting for vores fælles udtryk. Det trækker sangene i forskellige retninger, som til sidst ender med at være et helstøbt produkt.” Du kan læse hele interviewet her.

BJ the Chicago Kid, Pumpehuset, København, den 13. oktober

Et af de nyeste skud på den amerikanske hiphop-stamme er BJ the Chicago Kid. Og den soulede rapper er allerede blevet taget godt imod af nogle af de største inden for genren og har blandt andet deltaget på gæstevers hos Kanye West, Kendrick Lamar og Chance The Rapper. Tidligere i år udgav BJ the Chicago Kid sit andet studiealbum ”In My Mind”, og det er i den forbindelse, at  rapperen kommer forbi Pumpehuset.

Angel Olsen, DR Koncerthuset, København, den 20. oktober

Den 2. september i år udkom Angel Olsens tredje album ”My Woman”. I forbindelse med den kommende koncert har GAFFA talt med den amerikanske sangerinde, hvor hun blandt andet siger således om titlen på sit nye album: ”Hvis andre ser “My Woman” som et feministisk statement, må de gerne det – det er da bare godt. Egentlig er titlen for mig en sjov måde at sige: “Tag dig af dig selv”. ”My Woman” fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Du kan læse anmeldelsen her.

Mary J. Blige + Maxwell, Falconer Salen, København, den 21. oktober

Mary J. Blige og Maxwell er begge i deres 40’ere, kendte for deres storhedstid i 00’erne, og i oktober kan de opleves til fælles koncert i Falconer Salen. I sommers udgav Maxwell et nyt album ”blackSUMMERS’night”, der fik fire stjerner i GAFFA. Dermed er der lovet fløde-r&b for alle pengene, når de to sangere går på scenen.

Seasick Steve, Vega, København, den 22. oktober

Den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Seasick Steve udkommer med sit ottende album ”Keepin’ The Horse Between Me And The Ground” den 7. oktober. Den nu 75-årige blues-musiker er kendt for sit tidligere liv som vagabond og for at spille på guitarer lavet af gamle husholdningsredskaber. Varm op til koncerten med sangen ”Summertime Boy” fra albummet ”Sonic Soul Surfer” fra 2015:

Bat For Lashes, Vega, København, den 26. oktober

Singer-songwriter Natasha Khan, bedre kendt under kunstnernavnet Bat for Lashes, kommer også til Danmark i løbet af oktober og er en del af Vegas 20 års jubilæumsprogram. Sangerinden med den klare vokal og drømmende lyd udkom med sit fjerde album i juli i år. Konceptalbummet ”The Bride” blev belønnet med fire stjerner af anmelder Emil Viksell. Du kan læse anmeldelsen her.

MØ, Forum, København, den 28. oktober

Den fynske sangerinde vender hjem fra det store udland og giver koncert. Året 2016 har indtil videre været et godt år for MØ, der har toppet verdens hitlister med Major Lazer-nummeret ”Cold Water”. Senest har MØ været på besøg hos den amerikanske talkshowsvært Jimmy Fallon og optrådt med sin single ”Final Song”. Du kan se hendes optræden her. Med sig i Forum har hun aarhusianske Liss og rapperen Lord Siva som opvarmning.

Paul Simon, Gigantium, Aalborg, den 29. oktober (få billetter)

Når den 74-årige folk-sanger Paul Simon giver koncert, bliver publikum taget med på en to timers lang musikalsk rejse gennem de klassiske sange fra hans hæderkronede karriere samt et udvalg af sange fra hans nye album ”Stranger to Stranger”, der udkom den 3. juni i år. GAFFAs anmelder, Espen Strunk, gav albummet fire stjerner med ordene: ”Med sit nye album eksperimenterer den evigt legesyge musiker Simon så videre, denne gang i et univers af elektroniske rytmer mikset med instrumenter fra såvel Afrika som Sydamerika.”

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke havde været udsolgt

PJ Harvey, Falconer Salen, København, den 10. oktober

The Cure, Forum, København, den 14. oktober

Bisse, Vega, København, den 14. oktober

Passenger, Vega, København, den 16. oktober

Kings of Convenience, Train, Aarhus, den 17. oktober og Vega, København, den 19. oktober

Volbeat, Jyske Bank Boxen, Herning, den 17. oktober og Forum, København, den 27. oktober

Jean-Michel Jarre, Falconer Salen, København, den 26. oktober

Twenty One Pilots, Falconer Salen, København, den 30. oktober


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA