x

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden står for døren. I den anledning har GAFFA samlet en guide til de koncerter rundt om i landet, som du ikke bør gå glip af – og som du stadig kan nå at få billetter til. 

 

TORSDAG DEN 7. SEPTEMBER

København:

07-10/09 Copenhagen World Music Festival, København

Formålet med festivalen er at bringe verdensmusik ud til hele Hovedstadsregionen. Det er til glæde for alle borgere og besøgende, at der bliver budt på et stort og varieret musikprogram fordelt på mere end 20 forskellige spillesteder i København fra den 6. til 10. september. Programmet byder på musik fra hele verden, så du kan både opleve Cubop, grønlandsk rock, rumænske romaer, gammel nordisk musik og meget, meget mere – blandt andet irske The Led Farmers, som du kan høre herunder.

 

07/09 Sune Feld, Halmtorvet 9, København

Hele weekenden holdes der åbningsfest på Vesterbros nye kulturhus, bar og spillested Halmtorvet 9, hvilket sker med tre gratis koncerter. Der er også gratis koncerter på den 8. og 9. september med henholdsvis Royal Feet Factory og Blended Brew.

Sune Feld, der med radiohittet ”A Pearl” blev en af de mest spillede sange på P4 i foråret og sommeren over, åbner ballet den 7. september. Andensinglen ”Win Before You Lose” er netop udkommet.

 

Odense:

07/09 Warhaus, Posten, Odense

(Spiller også på Radar i Aarhus 8. september og Huset KBH 9. september)

Warhaus udgav deres debut-album "We Fucked A Flame Into Being" tilbage i efteråret 2016. Et album, der er kendetegnet af både dystre og smukke melankolske sange. Frontmanden Maarten Devoldere (også kendt som den ene frontfigur i Balthazar) har en karakteristisk dyb vokal og trækker på inspiration fra store kunstnere som Tom Waits, Serge Gainsbourg, Leonard Cohen og Nick Cave. Det er første gang bandet kommer til Danmark, men skal man tro på anmelderne, er der meget at glæde sig til. Warhaus' andet album er i øvrigt lige om hjørnet.

 

07-09/09 Karrusel Festival, Odense:

En tredages festival indtager for fjerde år i træk Odense. Karrusel vender havn, gader og pladser på hovedet med over 80 artister, laserlys, klubarrangementer, gadefester og meget mere. Du kan stadig købe armbånd til hele weekenden – og endda med særlige fordele for studerende.

 

Viborg:

07/09, Kira Skov & Nikolaj Hess, Paletten, Viborg

(spiller også i Byens Hus i Jelling 8. september, Fermaten i Herning 9. september (frokostkoncert) og Dexter i Odense 9. september

Sangerinden og sangskriveren Kira Skov og pianisten Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge, og de har nu besluttet sig for at tage på Danmarksturné som duo. Duoen spiller en intim koncert, der byder på en blanding af egne kompositioner og udvalgte klassikere fra blandt andre Leonard Cohen, Nina Simone, Bob Dylan og Billie Holiday. Det er Kiras første turné efter hendes mand Nicolai Munch-Hansens tragiske død i februar, og du kan læse mere om Kiras tanker om at spille sig gennem sorgen i GAFFA september, der netop er udkommet.

 

 

FREDAG DEN 8. SEPTEMBER

København:

08/09 TV-2, Tivoli København

Til Fredagsrock i Tivoli øser verdens lykkeligste band ud af sit velkendte og imponerende bagkatalog. Sidste år spillede bandet kun en enkelt på koncert, men den høstede til gengæld fem stjerner hos Gaffas anmelder Ole Rosenstand Svidt, der skrev: "Steffen Brandt kan heldigvis stadig nå de høje toner i omkvædet trods sine efterhånden mange år på bagen, og i det hele taget er bandet veloplagt og velspillende."

 

Aarhus:

08/09 Pala + Eirene, Atlas, Aarhus

Pala er et broderskab af fire barndomsvenner, der skaber musik til nattens dansegulv og oser af coolness, fortvivlet længsel og hengivenhed til det modsatte køn. Forsanger Søren Ulsig besidder en vokal, der ved første lyt synes at tilhøre en aldrende, sølvrævet crooner og ikke en 24-årig ung mand, hvilket giver den ungdommelige, melankolske indiepop et modent præg.

Den aarhusianske trio Eirene er kompromisløse i deres tilgang til musikken og har høje ambitioner om at skabe sig en karriere i udlandet. Med deres minimalistiske og energiske beats, tunge bas, sitrende synthflader og samples er de lyden af skandinavisk pop anno 2017.

 

Aarhus:

08/09 Savage Rose & Copenhagen Phil, Tivoli Friheden

Savage Rose, der fejrer 50 års jubilæum i år, er genremæssigt umulige at putte i bås, når de kombinerer klassisk, rock, blues, soul og folk. De er dansk musikhistorie, og til denne koncert byder de på en helt unik oplevelse, når de optræder med Tivolis symfoniorkester Copenhagen Phil. Der er blevet arbejdet i mange måneder for at få orkestrets storladne lyd til at matche bandets rockede arrangementer, og den unikke kombination kan kun opleves til denne koncert og i København ugen efter.

 

LØRDAG DEN 9. SEPTEMBER

København:

09/09 LCD Soundsystem, Vega (få billetter)

Der er stadig enkelte billetter at få, når elektro-disko-rockbandet LCD Soundsystem indtager Vega lørdag aften. Ét af 00’ernes mest hypede bands rocker igen efter deres meget omtalte opløsning i 2011. Eksempelvis lukkede de Roskilde Festival med et brag sidste år, og denne weekend kan du både opleve nyt materiale og gamle hits i Vegas intime rammer – blandt andet præsenterer de materiale fra deres netop udgivne 2017-album ”American Dream”. 

 

SØNDAG DEN 10. SEPTEMBER

København:

10/09 Vegas sangskat, Vega

2017 er 850-året for grundlæggelsen af København. Derfor kan du få en ægte musikalsk københavnkrammer, når Vega igen fyrer op under rungende fællessang med hyldestsange til Danmarks hovedstad akkompagneret af et swingende husorkester, Dreamers’ Circus og kendte gæsteartister fra den danske musikscene, blandt andre Peter Sommer, Johan Olsen og Katinka. Det bliver et siddende arrangement, hvor slagets gang styres af skuespiller Charlotte Munck.

Vejle:

10/09 Diana Krall, Vejle Musikteater (få billetter)

Diana Krall er verdensstjernen med den bløde jazzvokal og de fænomenale klaverfærdigheder. Netop nu er hun på verdensturné med sin nye plade, ”Turn Up The Quiet”, som blev udgivet i maj. Her vender Krall tilbage til jazzens verden med nyfortolkninger af kendte standards. Diana Krall er kendt for en nyskabende fusion af traditionel pop og jazz, og det bliver ganske enkelt en aften i verdensklasse, når hun besøger Vejle Musikteater søndag – og der er da også kun ganske få billetter tilbage.

Koncerten er én ud af to styks på dansk jord – hendes københavnske optræden er dog for længst udsolgt. Sidste gang Krall besøgte Danmark var i 2012, hvor hun spillede to udsolgte koncerter i samme to byer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA