x

De bliver store i 2008

De bliver store i 2008

2007 er fløjtet af, 2008 er i fuld gang – men hvem kommer til at markere sig på den danske musikscene i det nye år? Vanen tro giver GAFFA dig her ved årsskiftet en oversigt over nogle af de vigtigste danske navne, vi tror kommer til at markere sig i 2008 – så du kan lige så godt notere dig dem nu. Du kommer snart til at høre meget mere til dem.

Alter Me
Hvem er det?
Dansk poprockvartet med hitpotentiale. Alter Me har allerede haft et pænt radiohit med singlen You Can't, der har været Ugens Uundgåelige på P3.

Hvorfor skal du elske dem?
Frontmand Hans Mortensen er en fortrinlig sanger og sangskriver med en smuk, følsom stemme og tæft for iørefaldende sange, og bandet skaber et nuanceret lydbillede med en god portion akustisk guitar og mange keyboard-detaljer.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "The Fall" er på gaden 17. marts

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/alterme

Aura
Hvem er det?
Sangerinde og sangskriver med efternavnet Dione. Aura er datter af en færøsk/fransk mor og en dansk/spansk far og har allerede haft et stort radiohit med singlen "Something From Nothing", der har været Ugens Uundgåelige på P3.

Hvorfor skal du elske hende?
Aura har en smuk, længselsfuld stemme og blander elegant elementer fra pop, akustisk singer-songwriting og meget mere i iørefaldende sange.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer til foråret på Kenneth Bagers pladeselskab Music For Dreams.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/auradione

Balstyrko
Hvem er det?
Københavnsk trio bestående af Ane Trolle (JaConfetti med flere), Blæs Bukki (eks-Bikstok Røgsystem, eks-Malk de Kojin) og Ormen, kendt som den ene halvdel af dub-duoen Melk. Musikken blander pop, hiphop, folkemusik, dub og meget mere – med danske tekster.

Hvorfor skal du elske dem?
Balstyrko blander overlegent vidt forskellige musikalske inspirationskilder og baggrunde til et meget personligt udtryk.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer i løbet af 2008.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/balstyrko

The Benefits
Dansk, L.A.-bosat r&b/pop/hiphop-duo alias Ilanguaq Lumholdt og Thomas Stengaard. De to har allerede vakt en del opmærksomhed med sangen "Physical" og har kontrakt med den amerikanske afdeling af verdens største pladeselskab, Universal.

Hvorfor skal du elske dem?
The Benefits skaber særdeles hitpotentielle pop/r&b/hiphop-numre og har samtidig masser af humor, skæve idéer og selvironi.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet ventes ude i løbet af 2008.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/benefitsmusic

Beta Satan
Hvem er det?
Århus-gruppe bestående af blandt andre sangeren og trommeslageren fra hedengangne Tiger Tunes. Musikken er en helt særegen blanding af alternativ rock, metal og mere poppede elementer – med stejle breaks og skæve taktarter.

Hvorfor skal du elske dem?
Beta Satan er et gennemført originalt orkester, og selv om musikken umiddelbart kan lyde kaotisk, er der skam mening med galskaben.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet ventes ude i sensommeren, udgivet på Crunchy Frog.

Vi du vide mere?
http://www.myspace.com/betasatan

Boom Clap Bachelors
Københavnsk kollektiv af musikere, producere og dj's, der tilbage i 2005 udsendte et album i 500 eksemplarer og også har arbejdet med navne som Nobody Beats The Beats, Per V, Clemens med flere.

Hvorfor skal du elske dem?
Boom Clap Bachelors blander som nogle af de få herhjemme et elektronisk udtryk med danske tekster. Musikken trækker dog også på hiphip, soul og meget mere – og den holder.

Hvad kan du forvente?
Albummet "Kort Før Dine Læber" udkommer 28. januar på Kenneth Bagers pladeselskab Music For Dreams.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/bcbachelors

The Bronson Brothers
Hvem er det?
Silkeborgensisk gruppe, der elegant blander rock, psykedelika, americana og meget mere med inspiration fra navne som blandt andre Love, The Doors og Serge Gainsbourg.

Hvorfor skal du elske dem?
The Bronson Brothers blander elegant indtrykkene fra deres forskelligartede inspirationskilder, er et stærkt liveband og skriver fortrinlige sange – eksempelvis "The Tide" med franske Soko på gæstevokal.

Hvad kan du forvente?
The Bronson Brothers har endnu ingen pladekontrakt, men lur os, om ikke de kommer med et album i løbet af 2008.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/thebronsonbrothers

Choir Of Young Believers
Hvem er det?
Enmandsgruppe bestående af den Berlin-bosatte sanger og sangskriver Jannis Noya Makrigiannis (eks-Lake Placid). Musikken er en sofistikeret blanding af folk, pop og mere eller mindre alternativ rock.

Hvorfor skal du elske dem?
Jannis Noya Makrigiannis er en fremragende, intens sanger og ditto sangskriver, hvilket kendere af ep'en "Burn The Flag" eller Det Elektriske Barometer-hittet "Sharpen Your Knive" vil vide.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet er på gaden til foråret.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/choirofyoungbelievers

No And The Maybes
Hvem er det?
Københavnsk trio, der spiller sofistikeret poprock med flotte vokalharmonier. Gruppen har allerede hittet på Det Elektriske Barometer med sangen "Mouth" og fået roser af Kristian Leth i DR1's Liga.

Hvorfor skal du elske dem?
No And The Maybes skriver uforskammet iørefaldende sange og serverer dem med masser af finurlige musikalske detaljer, håndklap, fløjten og smukke vokalharmonier.

Hvad kan du forvente?
No And The Maybes har endnu ingen pladekontrakt, men lur os, om ikke de signer med nogen i løbet af 2008.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/noandthemaybes

Mike Sheridan
Hvem er det?
Purung computernørd, født 1991, der allerede har markeret sig stærkt med maxisinglen "Alt&Intet" og bidrag på compilation-albummene "Radio Recordings IV" og "Hjemstavn".

Hvorfor skal du elske ham?
Mike Sheridan skaber utroligt stemningsfulde, minimalistiske og eftertænksomme lydlandskaber – ikke helt ulig Trentemøller, men lidt mere afdæmpet. Og han har tiden for sig!

Hvad kan du forvente?
Det ved vi endnu ikke helt – men der kommer garanteret noget, og det bliver godt!

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/mikeosheridan

The Storm (billedet)
Hvem er det?
The Storm er navnet på Pernille Rosendahls (eks-Swan Lee) og Johan Wohlerts (eks-Mew) nye projekt. Musikken blander Swan Lees popappeal med Mews storladenhed – med masser af hitpotentiale.

Hvorfor skal du elske dem?
Pernille Rosendahl er en fremragende sangerinde, Johan Wohlert en ditto musiker, og begge er fortrinlige sangskrivere – og altid kompromisløse.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "Where The Storm Meets The Ground" møder gaden 11. februar – og er produceret af legenden Roy Thomas Baker (Queen, Gasolin', The Darkness med flere.)

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/thestormdk

Annika Aakjær
Hvem er det?
Århusiansk sangerinde og sangskriver, der igennem flere år har været en hyppig gæst på især de lokale spillesteder med sin akustiske guitar.

Hvorfor skal du elske hende?
Annika Aakjær har en højst usædvanlig, både smuk og hæs stemme og skriver fængende melodier og usædvanligt ligefremme, dansksprogede tekster, der kalder en spade for en spade.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer til foråret og er produceret af musikdebattøren og ibens-bassisten Henrik Marstal.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/annikaaakjaer


Dem spottede GAFFA sidste år – og sådan gik det dem:

BliGlad
Det dansksprogede reggaeband fik et massivt gennembrud med debutalbummet "Kærlighed Til Folket", der blandt andet gik nummer to på den officielle salgshitliste.

Carlas
Den politiske gruppe fik pæne anmeldelser for debutalbummet "Pære! Dansk" og har spillet velbesøgte koncerter, men har endnu ikke fået det helt store gennembrud.

Caspar David
Singer-songwriterens debutalbum "Let The Past Begin" fik ganske positive anmeldelser, men pladesalget udeblev –måske fordi Caspar David kun har givet ganske få koncerter.

Dúné
Det unge, fremadstormende Skive-band fik masser af medvind med debutalbummet "We Are In There, You Are Out Here", flere radiohits og fik samlet koncertgængere i stor stil over hele landet – og får GAFFA-Prisen som årets nye danske navn.

The Floor Is Made Of Lava
Den dansable rocktrios debutalbum "All Juice, No Fruit" udløse fornemme anmeldelser, flere radiohits og velbesøgte, intense koncerter over hele landet.

Troels Gustavsen
Den unge, følsomme singer-songwriters debutalbum "Soon" fik en forholdsvis pæn modtagelse, men Gustavsens store gennembrud er indtil videre udeblevet, trods oplagt hitpotentiale.

The Kissaway Trail
Odense-gruppens selvbetitlede debutalbum fik langstilkede roser i både ind- og udland og en opvarmningstjans for engelske Editors på disses Europaturné. Singlen "Smother + Evil = Hurt" blev ligeledes et radiohit herhjemme.

Källing
Poprockgruppen med den karismatiske Tine Kjær i front fik fine anmeldelser for debutalbummet "Sød Musik", der dog ikke blev den store salgsmæssige succes.

Simon Lec
Fine anmeldelser til debutalbummet "Another Trip Around The Sun" fra sangeren og sangskriveren – men alligevel beskedne salgstal. Simon Lec har dog heller ikke været særlig aktiv på koncertfronten.

Laura Mo
Sangerinden og sangskriverens debutalbum "Alkymi" fik gode anmeldelser, men det folkelige gennembrud lader endnu vente på sig.

Phonovectra
Guitarrockerne med den gamle Jupiter Day-sanger Mark Rosenér fik gode anmeldelser for debutalbummet "Too Young To Die", der dog ikke blev den store kommercielle succes.

The Storm
Det meget omtalte debutalbum med Pernille Rosendahl og Johan Wohlert blev udskudt til 2008, men interessen for det er usvækket – mindst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA