x

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

December melder sin ankomst og første weekend står for døren. Men inden juletiden tager over med bjældeklang, pebernødder og ”Guld Jul”, har GAFFA samlet en anbefaling til de mest spændende koncerter denne weekend, hvor der stadig er billetter at få.

TORSDAG DEN 30. NOVEMBER

Aarhus:

Aksglæde, Radar (spiller også Studenterhuset, Aalborg 1. december og Studenterhus Odense 2. december)

Den unge sanger og sangskriver Jacob Aksglæde aka. Aksglæde kommer forbi 10 danske byer på sin Fortrudte Fortielser-danmarksturné, som er opkaldt efter hans nyligt udgivne ep af samme navn. GAFFA tog en snak med den velklædte dansemus i forbindelse med ep'ens udgivelse, hvor Aksglæde selv beskrev sin musik som kantet og dansabel pop: ”Som menneske er jeg nok en mellemting mellem humoristisk og melankolsk. Derfor opstår der ofte en bittersød stemning i min musik, som både favner noget ironisk og noget oprigtigt."

Hugo Helmig, Train

Det er gået hurtigt for den kun 19-årige Hugo Helmig, siden han i sommer udgav singlen ”Please Don’t Lie”. Nu er han klar med en Danmarksturne, som starter i København og Aarhus og tager ham rundt til 19 andre byer i løbet af vinteren og foråret 2018. ”Det var en stor oplevelse at være ude og spille, så nu har jeg bare fået endnu mere blod på tanden. Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme rundt i landet og spille min musik sammen med drengene. Vi lover, at det bliver en fest” udtaler han.

Odense:

Peter Sommer & Tiggerne + Kippenberger (spiller også på Train, Aarhus 1. december og i Vega, København 2. december)

2017 har været noget af et comeback-år for Peter Sommers soloprojekt. Han har samlet sit band Tiggerne efter en tid med Simon Kvamm i duoen De Eneste To, og i januar blev Peter Sommers 2008-album ”Til rotterne, til kragerne, til hundene” genoplivet med tre udsolgte og anmelderroste koncerter i Aarhus og København. I samme forbindelse udgav han singlen ”Skønne spildte kræfter”, der netop har modtaget Folkekirkens nye musikpris. Nu er der helt ny musik og en turné på vej, og rejsen starter i Odense. Special guest vil være Kippenberger, et nyt soloprojekt for Tobias Kippenberger, der tidligere har været frontmand for det danske, succesfulde rockband The Floor is Made of Lava.

Aalborg:

True Nord, Studenterhuset (spiller også på Radar i Aarhus 1. december)

Elektro-duoen True Nord består af de to Nephew-medlemmer Kristian Riis og René Thalund. De udgav tidligere denne måned deres debutalbum +N, som scorede fem stjerner af GAFFAs anmelder for deres ”electronica på jysk”. Pladen er kommet til verden, mens de rejste rundt i verden for at samle inspiration. Om albummet har Riis udtalt: ”Vores arbejde med True Nord er at komme væk fra en konform forestilling om det stringente band. For os er musikken et samarbejde mellem os og alle de indtryk og musikalske idéer, vi har fået fra de folk, vi har mødt på vores rejse.”

Esbjerg:

The White Album, Tobakken (spiller også på Huset i Aalborg, 1. december)

De tre sangere, guitarister og komponister Claus Arvad, Frederik Vedersø og Jakob Eilsø er de seneste år blevet udvidet på alle måder – flere musikere, større produktioner, mere gear og produktionerne omkring pladeindspilningerne udviklede sig større og mere voluminøst. Nu er The White Album i gang med, på alle parametre, at finde ind til sig selv igen med en efterårstour.

FREDAG DEN 1. DECEMBER

København:

Red Warszawa, High Voltage

Det danske humor-heavyband består af sanger Lækre Jens, guitarist Heavy Henning, bassist My Tight Ass og slagtøjsspiller Morbus Crohn. De spiller sange fra et bagkatalog, der tæller sangklassikere som ”Norsk black metal”, ”Onanitta” ”Bøsse dræbt med stegegaffel”, ”Return of the Glidefedt” og ”Vi er generationen, der ikke må heile.” Med andre ord siger de tingene meget ligeud – gerne med så mange bandeord som muligt – og med et glimt i øjet er underholdningsværdien i top.

 Aarhus:

Sleep Party People, Atlas (spiller også på Studenterhuset, Aalborg 2. december)

Brian Batz og hans fem mand store liveband er efterhånden blevet synonym med de kaninmasker, de altid optræder med i live-øjemed. Det er masker, der, i samspil med shoegazemusikken, henleder tankerne til filmen Donnie Darko, når de befinder sig lige på kanten mellem mareridtsagtige kvaler og den fortryllende skønhed.

Kolding:

Blaue Blume, Godset (spiller også på Fermaten, Herning 2. december)

Efter knap et år i studiet, hvor Blaue Blume har skrevet nyt materiale, er den ambitiøse og meget roste art-popkvartet med den særegne vokalist Jonas Smith i front nu på en tour rundt i Danmark, som denne weekend lander i hjembyen Kolding og Herning. Koncerterne bliver spillet med de nye numre fra ep’en Sobs i baglommen. Gruppen er tidligere blevet rost for deres intense koncerter, hvor GAFFA gav dem fem stjerner på Roskilde Festival 2016, og kaldte oplevelsen ”en prægtig koncert, som kun efterlader lytteren med ét spørgsmål: Hvorfor har Blaue Blume ikke for længst fået et internationalt gennembrud?”

LØRDAG DEN 2. DECEMBER:

København:

Denzel Curry, Rust

Denzel Curry aka. Raven Miyagi, er en spirende MC og producer fra Florida, som er kommet direkte fra undergrunden med sin aggressive og kreative lyd. Han udgav sit første mixtape allerede som 16-årig, og siden da er der føjet flere til, som har høstet roser og hype på de sociale medier. Hans mission er simpel: At have kreativitet til at skabe ucensureret musik, der også har et stærkt budskab.

Jon Nørgaard, Amager Bio (få billetter)

Den tidligere Popstars-vinder havde en noget turbulent start på sin musikalske karriere, da han gik fra at slå alle rekorder som den hurtigst sælgende debutartist i dansk musikhistorie til et stofmisbrug og en plettet straffeattest. Nu har han fået vendt skuden igen og kan fejre sit 15 års jubilæum i dansk musik, hvilket markeres med blandt andet denne koncert. Koncerten på Train 25. november fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk under overskriften "Forrygende genhør med en voksen popstar".

 

Tribute Danish Wave, Huset-KBH

Julen nærmer sig måske nok, med dens traditionsbundne julefrokostseancer fra nu af og langt ind i januar. Men årets Tribute trodser traditionerne og byder på gammel dansk af den bedre slags! Fire aktive navne fra den danske alternative scene, Ætervader, Private Pact, Chainsaw Eaters og Ras Bolding, vil denne aften byde på egne numre samt fortolke klassikere og perler fra den danske wave- og og punk-scene, som den udspillede sig, dengang der var rigtig arbejdsløshed, atomkrigstrussel og AIDS til. Forvent fortolkninger af numre med Martin Hall, Kliché, Before, Lars HUG, TV-2, De Må Være Belgiere, Moral – og alt sammen til priser som dengang; bare 40 kr. for at komme ind. Med andre ord – drop julefrokosten, der kommer alligevel en magen til næste år, men der bydes kun på én Tribute Danish Wave. Fritz Fatal Band med Fritz Fatal fra Before er i øvrigt gæstesolist og fremfører nogle sange fra det klassiske Before-album A Wish of Life.Aarhus:

Kuedo + Bjørn Svin + Søs Gunver Ryberg, Radar

De to elektroniske musikere Bjørn Svin og Søs Gunver Ryberg er gået sammen om et værk særligt komponeret til denne aften. Værket er skabt i fællesskab, forener deres kærlighed til ambience og techno og er inddelt i to dele. Mellem værkets to dele opfører britiske Kuedo et sæt tungt inspireret af hans seneste musik skrevet i samarbejde med Flying Lotus i forbindelse med Shinichiro Watanabe’s nyeste anime-kortfilm “Bladerunner Black Out 2022”.

Albertslund:

Suburban Summit #3 med Bo Madsen, Dave Allen og Josefin Öhrn, Forbrændingen

Suburban Summit er Forbrændingens platform for unikke kunstneriske samarbejder. Artister mødes på en tom scene. Et blankt lærred – der skal skabes noget nyt. Denne aften er det tidligere Mew-guitarist Bo Rune Madsen, den svenske psych-rocker Josefin Öhrn og den britiske post-punker Dave Allen, der skal skabe et helt unikt musikalsk møde på scenen.

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

Hymns from Nineveh, Christianskirken, Aarhus, 1. december


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA