Nyhed

Blaue Blume offentliggør karrierens største koncerter

Offentliggørelsen kommer i kølvandet på deres nye single

Det er ved at være et stykke tid siden, man sidst har hørt fra gruppen Blaue Blume. Sidste år udgav de tre singler - ”Crush”, ”Mood” og ”Country”. Og nu er der nyt fra gruppen. I fredags udgav de nemlig deres nye dansksprogede single ”Det er din kærlighed” - hør singlen nederst i artiklen. 

Desuden har gruppen lige offentliggjort, at de til efteråret skal spille de største koncerter i deres karriere. I november sætter gruppen gang i turbussen og rammer København, hvor de den 8. spiller i Falkonersalen i København. Dagen efter drager de mod Aarhus, hvor de skal spille på Aarhus Congress Center.

Trioen mødte hinanden på Munkensdam Gymnasium i Kolding, hvor de startede med at spille musik sammen i 2009. Bandet Blaue Blume opstod året efter. Trioen tæller i dag sanger Jonas Holst Schmidt, trommeslager Søren Buhl Lassen og guitarist Buster Jensen. Sidste år blev deres single ”Crush” en af de mest spillede på P3.

Den nye single ”Det er din kærlighed” handler om kærlighed - men en helt bestemt form for kærlighed.


”Sangen handler om én, der forsøger at komme ind i sin kærlighed. Kærligheden kræver en eller anden form for handling fra dem, der har den - en undskyldning og en tilgivelse, er det her," fortæller Schmidt i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Man skal respektere kærligheden ved at være med den og finde ro til at mærke den. Sangen er en opfordring til at tage den eller efterlade den dér, kærligheden.”

Selvom de tre gymnasievenner har bandet sammen, har de også hver for sig et soloprojekt kørende. Schmidt var i 2023 med i filmen København findes ikke og er lige blevet færdig med indspilningen af den kommende film Acts of love.


Lassen er også sangskriver og producer. Han har blandt andet skrevet og produceret musik med Guldimund, Brimheim, Carl Emil Petersen og Barselona.  Jensen spiller blandt andet med Guldimund og Brimheim live. Desuden har han været med til at skrive flere sange på albummet Ratking af Brimheim.

I marts spillede gruppen en koncert sammen med Copenhagen Phil. Koncerten fik fire stjerner af GAFFA.

”Aftenen afsluttet med "Thinking of Roxy," som jeg zoner ud til, men afslutningsvis bekræfter, hvor fantastisk en performer Jonas Holst Schmidt er. Han viser igen i dette nummer en vrede i sin dybe klang og overskud i sin falset, så han tager pusten fra én og sammen med resten af Blaue Blume overvældes af musik. En smuk aften, men den manglende kommunikation mellem bandmedlemmerne og med publikum gjorde samtidig oplevelsen en smule distanceret,” lød det i anmeldelsen.


Billetsalget til de to koncerter går i gang på fredag den 12. april.

Koncertdatoer:
8. november, Falkonersalen, København - billetter her
9. november, Aarhus Congress Center - billetter her


Blaue Blume i fuldt flor

ANNONCE