x

Guide: De bliver store i 2018 – internationalt

Guide: De bliver store i 2018 – internationalt

Et nyt år har meldt sin ankomst. Traditionen tro har GAFFA – med inspiration fra en række udenlandske medier, blandt andet BBC, NME, Rolling Stone og Pitchfork – sammensat en oversigt over en stribe internationale solister, som vi tror kommer til at præge det kommende år. Der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre meget mere til dem.

Hør sangene på en playliste nedenfor.

Jade Bird

Hvem er hun?

Britisk singer-songwriter, der i sommer udgav ep’en Something American.

Hvorfor skal du elske hende?

Bird leverer et sjælfuldt bud på moderne americana, og Rolling Stone sammenligner hende med First Aid Kit, Laura Marling og en ung Alanis Morissette. Hun har ellerede begået en samling yderst stærke sange, og hendes store stemme matcher sangenes kvalitet. ”Jeg elsker countrymusik, men jeg elsker også Patti Smith”, har hun udtalt, og det kan høres. Klassisk sangskrivning, når det er bedst.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet skulle være ude i løbet af 2018, og vi glæder os!

 

Lewis Capaldi

Hvem er han?

Skotsk sanger og sangskriver, der afsluttede sidste år med at spille support for åndsbeslægtede Rag ’N’ Bone Man, før han begav sig ud på en større tour i eget navn.

Hvorfor skal du elske ham?

Stærke sange med en solid vokal. Lewis Capaldi er ikke bange for at synge med følelserne uden på tøjet. Han begyndte at spille guitar som ni-årig, og som 12-årig gav han allerede koncerter på pubberne hjemme i Withburn. Capaldi kan allerede tælle Ellie Goulding, Niall Horan og Chole Moretz som sine fans, og hans ep, Bloom, er blevet til i samarbejde med Frank Ocean-samarbejdspartneren Malay.

Hvad kan du forvente?

Flere sange og måske også et dansk besøg her i 2018.

 

Billie Eilish

Hvem er hun?

Sangskriver på kun 15 år, der trods sin unge alder allerede har gjort stort væsen af sig.

Hvorfor skal du elske hende?

Det unge amerikanske stortalent formår at jonglere med diverse genrekrydsende virkemidler i sit eksperimenterende udtryk. Hun har hittet med "Bored" fra den populære Netflix-serie 13 Reasons Why, og ep’en Don’t Smile At Me har imponeret anmelderne med sin blanding af gode melodier og masser af attitude. For eksempel er sangen "Bellyache" skrevet fra en seriemorders synsvinkel. Der synes kun at være én vej for Billie Eilish, og det er fremad.

Hvad kan du forvente?

Meget mere musik.

 

IAMDDB (billedet)

Hvem er hun?

21-årige Diane DeBrito, deraf kunstnernavnet.

Hvorfor skal du elske hende?

Hun har udviklet sin egen lyd, ”urban jazz” kalder hun det. Gennem det sidste år har hun udviklet og forfinet den lyd, samtidig med at hun har udforsket sin neo-soul-niche. Fra hiphopinspirerede trap-beats til chillstep-lyde favner IAMDDB et bredt spektrum af genrer, og hendes seneste single, "Leaned Out", der er blevet til i samarbejde med Inka, er blevet en efterspurgt sag hos dj’s og på toneangivende radiostationer.

Hvad kan du forvente?

IAMDDB har allerede udgivet tre ep’er, og alt tyder på, at der er flere på vej i den kommende tid.

 

Not3s

Hvem er han?

Britisk rapper, der frygtløst blander afro, bashment, dancehall, hiphop og alt derimellem.

Hvorfor skal du elske ham?

"Addison Lee" var et stort hit i hjemlandet i starten af 2017, men siden er der kommet flere sange til, der beviser, at Not3es har flere tricks oppe i ærmet. Singlen "Aladdin" har kun udvidet fanskaren, og det samme gælder ep’en Take Not3s, der udkom i november.

Hvad kan du forvente?

Flere sange med alsidigheden og friskheden i højsædet. Han har selv beskrevet sin musik med ordene: ”diverse, fresh and dope”. Det er svært at være uenig.

 

Pale Waves

Hvem er de?

Indiekvartet fra gode, gamle Manchester.

Hvorfor skal du elske dem?

Pale Waves beskriver selv deres musik som ”90’er indie-pop smurt ind i reverb og glimmer”. Bandet består af de to bedste venner Heather Baron-Gracie på vokal og guitar og Ciara Doran på trommer. De har opbygget sig et solidt publikum hjemme i Manchester, men pludselig en dag fik Matt Healey fra The 1975 øje på dem og tog bandet med på tour.

Hvad kan du forvente?

Bandet arbejder for tiden på sange til deres forestående debutalbum. 

 

Smerz

Hvem er de?

Norsk duo bestående af Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg

Hvorfor skal du elske dem?

Kølig, minimalistisk og stemningsmættet elektronik og lyse, nordiske stemmer i skøn forening. Smerz beviste deres værd på 2016-ep’en Okey, og siden har de kun forfinet deres udtryk. De har skrevet kontrakt med XL Recordings og er dermed under samme tag som Adele, Arca og FKA Twigs. Vi forventer store ting fra pigerne i den kommende tid.

Hvad kan du forvente?

Mere musik i 2018, duoens anden ep skulle være lige på trapperne.

 

Superorganism

Hvem er de?

De otte medlemmer i bandet kommer så forskellige steder fra som England, Australien, New Zealand og Japan.

Hvorfor skal du elske dem?

NME har beskrevet bandet som The Avalanches for en ny generation. Andre har kaldt dem for en blanding af Pavement og Beck filtreret gennem Brian Eno. Sandheden er nok snarere, at Superorganism er helt deres egne, smittende og eklektisk, opfindsom og legesyg pop, der er klar til at lægge verden for deres i alt 16 fødder her i 2018.

Hvad kan du forvente?

Bandets debut rammer gaden i 2018.

 

Tom Walker

Hvem er han?

Skotsk singer-songwriter med flair for fine melodier.

Hvorfor skal du elske ham?

Walker er ikke vild med at blive sat i bås og beskriver selv sin musik som en blanding af hiphop med lidt blues og pop med et stænk af reggae. Ud over sin musikalske legesyghed og fornemmelse for et godt omkvæd har Walker også ordet i sin magt og skriver troværdige hverdagsberetninger, der føles ærlige og oprigtige.

Hvad kan du forvente?

Der arbejdes på en fuldlængdedebut til udgivelse i 2018.

 

Nilüfer Yanya

Hvem er hun?

Engelsk guitarbaseret psykedelisk soul-komet.

Hvorfor skal du elske hende?

Godt nok er 22-årige Nilüfer Yanya vokset op i London, men hendes forældre har rødder i både Irland, Tyrkiet og Barbados. Fra barnsben er hun flasket om med musik af Nina Simone, Amy Winehouse og Pixies, og der er spor af dem alle i hendes egen musik.

Hvad kan du forvente?

Nilüfer har udtalt, at hendes nyere sange kommer til at blive noget hårdere i udtrykket og med en mere punket ”vibe” end tidligere.

 

Yxng Bane

Hvem er han?

Britisk rapper, der formår at kombinere stramt flow med skønsang. 

Hvorfor skal du elske ham?

Bane fik en del opmærksomhed for sit vellykkede remix af kollegaen Ed Sheerans "Shape of You", men den unge sanger er meget mere end det. Han ser stort på genrekonventioner, som man blandt andet kan høre på singlerne "Rihanna" og "Froze", der måske nok tager udgangspunkt i et tidstypisk hiphop-univers, men også byder på uventede afstikkere.

Hvad kan du forvente?

Yxng Bane har meget mere musik i skufferne, og der er planlagt flere udgivelser i 2018.

 

Hør sangene på en playliste nedenfor:

 

Sådan gik det for sidste års udvalgte – fra "De bliver store i 2017":

Alma

Den finske popsangerinde har med "Chasing Highs" haft sit første top 20-hit i England

The Amazons

Det engelske rockband udgav i maj albummet The Amazons, der dog kun høstede to stjerner her i bladet.

Anna of the North

Lovers var et hæderligt elektropop-debutalbum fra nordmanden, men heller ikke så pokkers meget mere – det er ekstremt velproduceret, men også glat som en ål og uden mange udsving.

Anne-Marie

25-årige Anne-Marie er landet solidt på den store popscene med sin medvirken på Clean Bandits megahit “Rockabye” sammen med Sean Paul. Tiden har vist, at hun også kan på egen hånd, og hendes single ”Alarm” er i skrivende stund spillet 226 millioner gange på Spotify.

Noah Cyrus

Cyrus-søsterens debutalbum er udskudt til i år, men vi glæder os stadig til at høre det.

Nathan Goshen

Singer-songwriteren har haft størst succes hjemme i Israel og har stadig det helt store internationale gennembrud til gode.

Tom Grennan

Det går støt og roligt fremad for den unge britiske sanger og sangskriver, der senest har fået ros af selveste Sir Elton John.

Kent Jones

Florida-rapperen har formået et gøre væsen af sig og medvirkede sidste år på Mia Martinas single "Sooner or Later".

Ray BLK

Karrieren har taget fart i løbet af 2017, hvor soulsangerinden blandt andet medvirkede på Gorillaz-sangen The Apprentice sammen med næste kunstner på listen her. 

Rag’n’Bone Man

Soul/blues-sangeren har for alvor markeret sig i det forgangne år. To en halv koncert er det blevet til herhjemme, og i 2018 vender han tilbage for at optræde i Forum og på årets Heartland Festival.

Maggie Rogers

Det går glimrende for sangerinden og sangskriveren, der blandt andet har fået fem stjerner her i bladet for ep'en Now That The Light Is Fading. 

Nadia Rose

Rapperen cementerede sit store talent med ep'en Highly Flammable, og der er ikke noget der tyder på, at hun ikke skulle kunne blive lige så stor som sin fætter, Stormzy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA