Guide: Her er månedens mest spændende koncerter

Guide: Her er månedens mest spændende koncerter

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro har vi fundet månedens mest spændende koncerter, som der stadig er billetter til.

 

De Danske Hyrder – På fest- og druktur gennem Danmark

Navnet på de syv drenge fra Albertslunds rapkollektiv stammer fra en græsk drukvise. Alt, hvad de ellers laver er på dansk, men med numre som ”Billige bajere” og ”Med mine drenge” er det ikke svært at finde forbindelsen til fest og druk, som hyrderne altid er en garant for.

Kan opleves her:

03/3 Gimle, Roskilde

09/3 Sønderborghus, Sønderborg

16/3 Train, Aarhus

17/3 Studenterhuset, Aalborg

23/3 Vega, København (udsolgt)

24/3 Kulturmaskinen, Odense

30/3 Forbrændingen, Albertslund

 

Defecto – Heavy night i Sønderjylland

Det danske, GAFFA-Prisen-nominerede metalband slog igennem med deres riff-tunge, melodiske heavy metal på 2016-albummet Excluded, og de har lige siden leveret progressiv musik med en stærk sangskrivning, der minder om en blanding af det klassiske Metallica og den moderne lyd fra Dream Theater.

Kan opleves her:

03/3 Schweizerhalle -Tønder Kulturhus

 

Søren Huss – Nærværende og rørende poetisk musik

Efter fem års albumtavshed på solofronten er Søren Huss nu klar med sin tredje udgivelse, Midtlivsvisen, som handler om, hvad livet bringer, når man bliver ældre. På scenen leverer Huss nærværende koncerter, der betager med stærke kompositioner og rørende tekster.

Kan opleves her:

08/3 Musikhuset, Esbjerg

09/3 Teatersalen, Holstebro

10/3 Tinghallen, Viborg (udsolgt)

11/3 DR Koncerthuset, Koncertsalen (udsolgt)

15/3 Ribe Fritidscenter, Ribe

22/3 Mantziusgården, Frederiksværk (udsolgt)

23/3 Jysk Musikteater, Silkeborg (udsolgt)

24/3 Portalen, Silkeborg (udsolgt)

25/3 Portalen, Silkeborg (udsolgt)

 

Bogfinkevej – Solen skinner altid på Bogfinkevej

Den aarhusianske hiphoptrio tager deres kombination af uhøjtidelig sing-a-long pop og rap med en tur over Storebæltsbroen for at give koncert i København. Med numre som ”Iben Hjejle” og den Wafande-gæstede ”Solen skinner altid på den anden side af skyerne” skal det nok blive en fest.

Kan opleves her:

09/3 Hotel Cecil, København

17/3 Radar, Aarhus

 

The Chainsmokers – Elektronisk dansefest

Den amerikanske producer-duo The Chainsmokers har toppet verdens hitlister de sidste par år med giga-hits som ”Don't Let Me Down”, ”Closer” og ”Something Just Like This”. Nu gæster de igen Danmark – og denne gang er der lagt op til en kæmpe EDM-fest med 15.000 danseklare publikummer.

Kan opleves her

10/3 Royal Arena, København

 

Peter Doherty – Tredje gang er…

Første gang havde han angiveligt tabt sit pas. Anden gang var han blevet alvorligt syg. Men nu ser det ud til, at den britiske rockmusiker Peter Doherty er klar til at give revanche, når han kommer til jyske hovedstad. Her vil han eftersigende både spille eget solomateriale og gamle The Libertines-hits.

Kan opleves her

15/3 Train, Aarhus

 

Harry Styles (billedet) – Du kan godt tage boybandet ud af drengen

Der er ikke meget nuttet og ubesværet boyband tilbage i solisten Harry Styles, for når han træder ind på scenen iført et blomstret jakkesæt med trompetbukser, har den kun 24-årige sanger aldrig været mere en selvsikker mand, end han er nu. Og pop-melodierne holder selvfølgelig stadig.

Kan opleves her:

19/3 Royal Arena, København

 

Hopsin – No bull-shit hiphop

Den amerikanske undergrundsrapper er kendt for at pege på bullshit i branchen gennem sine kritiske tekster over for blandt andre Kanye West og Drake. Når han træder på scenen, lader han hæmninger og politiske korrektheder ligge, så man kan forvente et hæmningsløst show fra rappens bad boy.

Kan opleves her:

21/3 Train, Aarhus

22/3 Vega, København

 

WhoMadeWho – Hvem lavede hvem?

Den høj-energiske trio er et af landets stærkeste live-bands og derfor også et band, det er værd at opleve på scenen. De kendte numre bliver krydret med uforudsete live-elementer som groovende guitarriffs, dansable toner, buldrende trommer og en dynamisk energi i verdensklasse.

Kan opleves her:

23/3 Store Vega (få billetter)

24/3 Train, Aarhus (få billetter)

 

Peter Sommer & Tiggerne – Sommer på forårsturné

Der er løbet meget vand gennem åen, siden Peter Sommer begyndte at snakke vest for Valby Bakke, og efter tre års pause fra solokarrieren har han haft et travlt 2017, som nu fortsætter ind i 2018. Publikum kan se frem til en legende tilgang til sangskrivning fyldt med ordspil og finurlige vendinger.

Kan opleves her:

23/3 Musikkens Hus, Aalborg

24/3 Musikhuset, Aarhus

29/3 Roskilde, Gimle

30/3 Elværket, Holbæk

31/3 DR Koncertsalen

 

Scarlet Pleasure – Den største nydelse

Den populære pop-trio stod på mange scener rundt om i landet i 2017, og denne koncertrække kulminerer nu med gruppens hidtil største koncerter. Fra den store scene vil de spille deres ligeledes store hits som ”Heat”, ”Under The Palm Trees” og de nye ”Deja Vu” og ”Limbo”.

Kan opleves her

23/3 Forum Black Box, København

24/3 Scandinavian Congress Center, Aarhus

 

Kesi – Ridende på en grime-bølge

Siden 2011, hvor Kesi udgav sine første singler ”Slem dreng” og ”Født i dag”, har han sammen med Gilli og Kidd været med til at vende den danske hiphopscene på hovedet og redet på en grime-bølge, der har gjort ham til mere eller mindre fast inventar på hitlisterne lige siden – nu med et langt mere alsidigt udtryk.

Kan opleves her:

24/3 Store Vega (få billetter)

29/3 Skråen, Aalborg

 

Fool – Fjolser på vej op

Popduoen Fool er et stadig forholdsvis ubeskrevet blad på den danske musikscene, men efter deres udsolgte koncert på Ideal Bar sidste år har de bevist, at det er et blad, det er værd at holde øje med. Det er pop, r&b og hiphop blandet med kalypso-elementer, og det er på vej op.

Kan opleves her

28/3 Hotel Cecil, København

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA