PLAYLISTE: spritnye tracks til din weekend

PLAYLISTE: spritnye tracks til din weekend

Fredag er store udgivelsesdag i musikverdenen – derfor har vi samlet vores favoritter på en playliste til dig. Læs om ugens nye singler og hør dem alle nederst i artiklen.

Mads Langer: Move Mountains  
Manden med taget på henholdvis sin guitar, klaveret og den danske befolkning er tilbage. Det er første udspil siden 2017-ep’en All The Time, Sometimes. En ep, der bragte topliste-sange for danskerne som “Flawless” og “Unusual”. Langer har fundet kærligheden, og det spiller. 

Shawn Mendes: Nervous
Hans nye, andet album har været på vej et stykke tid, og nu er det landet sammen med denne sidste nye single, som er skrevet sammen med Julia Michaels. Tidligere singler har haft fuld skrald på ærligheden og selvtilliden bag den, men i dag får vi også den generte dreng at høre, og han er egentlig meget sød. 

Farveblind feat. Paul Stephan: Jewels
Farveblind er en aalborgensisk techno-duo, der forsøger at skabe en forbindelse imellem den elektroniske verden og det poppede udtryk. På nummeret her er det dog nok nærmere en hård hiphop-fusion, der gør sig gældende, og det er ren attitude. 

LÆS OGSÅ: Ny single og video fra Kwamie Liv oser af sex

Coco O.: A Minor Detail
Hun gør solodebut med dagens to udspil, der skal forberede os på hendes optrædener over sommeren og i efteråret. Hun har tidligere brugt en masse tid i LA og med projektet Quadron sammen med Robin Hannibal, men nu er det en helt rå version af Coco O., vi får lov at lytte til. Denne og “Bled for You” handler om et nyligt brud og den efterfølgende hjertesorg. 

Kwamie Liv: Sweet Like Brandy
Det nye nummer varsler en ny og mere moden retning fra den internationalt anerkendte sangerinde. Sangen er hendes første siden ‘Perfect Grace’ fra 2016. “Kwamie Liv har en stemme og en musikalsk timing, som er de få forundt, og at have så meget fornemmelse for, hvordan stemmen doseres og en så original kompositorisk tilgang, er altså usædvanligt,” skrev GAFFAs anmelder efter hendes optræden på Haven Festival 2017. 

Jessie J: Someone’s Lady
Det er længe siden, vi har hørt fra denne tredjedel bag hittet “Bang Bang”. Det er noget med, at hun har vundet en synge-konkurrence i Asien i mellemtiden, men nu er hun altså tilbage med en skøn klaver-ballade, der flekser selv samme hyldede vokal. Den er en del af hendes helt nye EP R.O.S.E. (Empowerment). 

LÆS OGSÅ: Node er klar med ny single og video fra Colombia 

Mavi Phoenix: Bite
Østrig + rap + AutoTune + poppet sangopbygning = Mavi Phoenix. Hun har varmet op for Scarlet Pleasure og skal nu spille på årets Roskilde Festival. Det er andet nye udspil af “Mavi Phoenix anno 2018”, der tidligere i år har udgivet sangen “Yellow”. 

Zayn: Entertainer 
Det udkom godt nok den anden dag, men det nye nummer fra Zayn er ren ild. Der er ikke meget til over for en ekskæreste (Gigi Hadid?), der i hvert fald ikke skal regne med hjælp fra hans side. “Fake love” går ikke under Zayns radar, så du skal ikke tro, at du styrer spillet! 

Pusha T, Kanye West: What Would Meek Do?
Lidt mere woop, lidt mere scoop-de-poop, og så alligevel ikke. Mere respons på "people talking shit" i samarbejde med Kanye, så “You better watch who you calling crazy.” Det er et nummer fra Pusha T’s helt friske album Daytona, der er produceret af West

LÆS OGSÅ: Twitterkongen leverede i den gamle kongeby

Loote, Joe Jonas: Longer Than I Thought 
Modsat Hjalmer kommer det ikke kun til at tage et par uger for at komme sig over kæresten på det her nummer. Joe Jonas har ellers det meste kørende for sig for tiden: dommer i The Voice, forsanger i DNCE og forlovet med Game Of Thrones-stjernen Sophie Turner. 

Vigiland: Take This Ride
Svensk house-duo har kreeret en poppet sommersang. Og nej, der er ikke ret meget “Shots & Squats” over denne mere kommercielle sang. 

Jorja Smith: February 3rd
Hendes debutalbum Lost & Found er på vej, efter den engelske sangerinde har gæstet alverdens populære albums som Lamars Black Panther The Soundtrack og Drakes More Life, hvor hun synger med på “Get It Together”. 

LÆS OGSÅ: Svingende debutplade fra Saveus

Rasmus Walter: Heart of Stone 
Den folkekære sanger og sangskriver, der blandt andet har gæstet Toppen af Poppen, er tilbage med et sørgmodigt, men smukt nyt nummer. 

Jonas Blue, Jack & Jack: Rise
Der skal åbenbart ikke gå en sommer uden et hit fra Jonas Blue. “Fast Car”, “Perfect Strangers” og nu “Rise” vil uden tvivl kunne høres gennem nedrullede bil-vinduer sommeren over. 

Silk City: Only Can Get Better 
Hvem har IKKE været med til at lave det her silke-smooth, sommerlige EDM-loop? NorthSide-aktuelle Diplo, hit-mageren Mark Ronson samt Daniel Merriweather har alle været med inde over at skabe det glade nummer.

LÆS OGSÅ: Coco O. varmer op til festival med to smukke singler - og video

Yungblud: Psychotic Kids
NorthSide-aktuelle one-of-a-kind-energibomben, der er Yungblud, har i dag udgivet ep’en 21st Century Liability. Det handler stadig om at være ung i en moderne og fucked up verden, og det er stadig lige vigtigt. Yungblud har også været med inde over flere sange til sæson to af 13 Reasons Why, der netop behandler nogle af de voldsomme ting, emotionelle såvel som fysiske, unge udsættes for dagligt. 

The Love Coffin: Pure 
Gruppen fra København har albummet Cloudlands på vej til september, som du kan få en lækker godbid af med denne nye single. “Ekspressiv mørkermandsock” er gruppens stil tidligere blevet kaldt, og det kan man fortsat godt se for sig med udspillet her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA