Artikel

GUIDE: 10 sange, der fremhæver magien ved et sneklædt landskab

Et lag sne har lagt sig over Danmark, og vi giver dig her en guide til 10 sange, der er som skabt til denne dag

Der er noget ganske særligt og snart poetisk over et sneklædt landskab. Derfor skal vi i dag, hvor der endelig er sne at finde i det danske land, hylde 10 sange, der på hver sin måde minder os om sneens rå magi.

1) “Fifteen Feet of Pure White Snow” - Nick Cave and the Bad Seeds

“Is anybody out there please?”. Nick Cave besynger en rå og altomsluttende sne på singlen fra albummet No More Shall We Part. Det er en sang, der mest af alt handler om den type mørke, som en hvid vinter også bærer på. Ikke mindst, hvis man finder sig begravet under fire meter sne. Man kan selvfølgelig også fortolke sneen som billede på et kokainmisbrug, men i dag fokuserer vi på den bogstavelige mening.

2) “I’ve Got my Love to Keep Me Warm” - Billie Holiday


Billie Holiday fejrer kærlighedens evige triumf på dette nummer, der er skrevet og komponeret af Irving Berlin. Hvis du er på udkig efter en sang, der kan minde dig om, at sneens kulde blot er en forbipasserende tilstand, og kærligheden en utrættelig varmekilde, så vil du finde dig godt til rette med dette Billie Holiday-nummer.

3) ”Snowblind” - Black Sabbath


Hvis du er typen, der bedst får varmen tilbage i kinderne, når du banger til heavy metal, så er ”Snowblind” nummeret for dig. Hvilken form for hvidt pulver, der fylder mest på nummeret fra Black Sabbath, lader vi være op til dig at afgøre.

4) ”Coldest Winter” - Kanye West

”Coldest Winter” er en ode til Kanye Wests mor, der gik bort i 2007. Sangen er streamet knap 37 millioner gange på Spotify i skrivende stund og fortæller altså historien om en altafgørende vinter i kunstneres liv. Hvis du også savner ”the old Kanye”, så tag lige og (gen)besøg 808’s & Heartbreak.

5) ”A Hazy Shade of Winter” - Simon & Garfunkel


Det kan godt være, at det ikke emmede at forår, da du vågnede her til morgen, men foråret er her altså ikke desto mindre. På ”A Hazy Shade of Winter” minder Simon & Garfunkel dig om, at dét, som vinteren har taget, kan foråret give tifoldigt tilbage.

6) ”Snefald over fjorden” - Hvalfugl


På den danske jazztrios tredje album, Øjeblikke vi husker, finder du ”Snefald over fjorden”. Albummet modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, og hvis du er på udkig efter ægte, nordisk melankoli til denne sneklædte dag, så er ”Snefald over fjorden” dit perfekte match.

7) ”Snevalsen” - Bjørn Tidmand

Når de små fnug danser, danser Bjørn Tidmand med. Hvis du derfor er typen, der bliver helt varm indeni af at se den kolde sne dale, så skal du altså danse til ”Snevalsen” sammen med Bjørn. Nummeret kan med fordel også nydes med en kop varm te og en Morten Korch-klassiker, hvis man helst vil forblive siddende.

8) ”Snow Brigade” - Mew


Hvis du mest af alt  har lyst til at dvæle lidt ved den sorgfuldhed, som sneklædte landskaber også inviterer til, så er ”Snow Brigade” fra danske Mew et velkomment valg.

9) ”Misty” - Kate Bush 


I 2011 udgiver Kate Bush albummet 50 Words for Snow med en række fortællinger, der alle – sjovt nok – relaterer sig til sne. Nummeret ”Misty” fortæller historien om en snemand, der smelter efter en hed og lystfuld nat med en unavngiven kvinde.

10) While I Shovel the Snow – The Walkmen

Få varmen med The Walkmen, når de på ”While I Shovel the Snow” hylder sneen for at få os til at stoppe op og sætte tempoet lidt ned. Du kan med fordel nyde musikken, mens du afspiller musikvideoen, hvor The Walkmen traver rundt i en snestorm i Brooklyn.

 


ANNONCE