x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu!

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu!

Så er der nyt fra hiphop-land. Tjek playlisten nederst i artiklen og følg den på Spotify. Listen opdateres kontinuerligt.
 
Jay Rock - OSOM (Featuring J. Cole & SiR)
 
Jay Rock har nok ikke altid fået den opmærksomhed, som han fortjener. Det skyldes nok primært hans gode makker Kendrick Lamar, der huserer under samme pladeselskab, Top Dawg Entertainment. Det kan af og til være svært at få et ord indført, når en af de bedste rappere nogensinde overskygger resten af teamet. Heldigvis har Jay Rock virkelig mulighed for at bryde igennem med sit nye album Redemption. Et album hvor han får besøg af SZA, SiR, Jeremih, Kendrick Lamar, Future og ikke mindst J. Cole - her på "OSOM". 
 
38 Spesh - Upstate 2 Queens (Featuring Kool G Rap)
 
Det er ikke mange, der får muligheden for at lave et track sammen med legendariske Kool G Rap. Det er dog præcis den situation 38 Spesh er havnet i i, og han har heldigvis udnyttet muligheden til fulde i form af den single. 
 
Troy Ave - Slow Down
 
Man får altså bare et stort, fedt smil på læberne af det her nummer! 32-årige Troy Ave har fundet et friskt og nærmest lalleglad flow på et fedt beat Mere skal der egentlig ikke til. 
 
Kanye West & Kid Cudi (Kids See Ghosts) - Fire
 
Kanye West er virkelig tilbage her i 2018, og hans kreative produktioner passer perfekt til Kid Cudi. Til sammen kalder de sig Kids See Ghosts, og det er også navnet på deres nye album. 
 
Nas - Everything (Featuring The-Dream & Kanye West)
 
Kanye West er også manden bag produktionerne på Nas' nye album Nasir, der er hans 11. studiealbum. Jeg vil råde dig til at læne dig tilbage og nyde det her øjeblik, for "Everything" er nemlig et nummer som fremkalder gåsehud. Måden hvorpå Kanye og Nas bygger det her track op er ubeskriveligt smukt - og det bliver bare bedre og bedre hele vejen igennem. Uden tvivl noget af det bedste jeg har hørt hele året!
 
Pelle - Noget om angst (Featuring Dennis Buchleitner)
 
Meget medrivende nummer fra Pelle, og han leverer virkelig en spændende tekst. Titlen på nummeret siger det hele og det er et vigtigt emne at tage op.
 
Meyhem Lauren & DJ Muggs - Champion Style
 
Man bliver aldrig træt af Meyhem Laurens oldschool tilgang til hiphop. Vildt, hvordan noget kan lyde så friskt, selvom det er bygget op omkring fuldstændig klassiske og traditionelle hiphop-stilarter og -traditioner. 
 
Sleepy Brown - If You Want It (Featuring Scar)
 
Ja ja, det her er måske ikke et fuldblods hiphop-track, men hold op det er fedt! Det er efterhånden sjældent, at man får ny musik fra Sleepy Brown, men han tager sig af introtracket til Superfly soundtrack-albummet, som er sammensat af Future. 
 
Future - What's Up With That (Featuring 21 Savage)
 
Endnu et nummer fra Superfly-soundtracket, og tro det eller ej, men det her er altså nummeret som kommer lige efter introen fra førnævnte Sleepy Brown og Scar. Det er noget af en musikalsk skifte, der er mellem de to tracks. Ørehængende omkvæd fra Future, og et klassisk 21 Savage vers.
 
Axel Leon - Yacht Master
 
Over et virkelig lækkert beat fra Navi Beats, tager Axel Leon dig med på en tur gennem Bronx' gader. Det samme gælder sådan set for store dele af Axel Leon's Rich Port 3 udgivelse. Navi Beats med produktion i topklasse og Axel Leon med fokus på gaderne, hvor han selv voksede op.
 
MOLO - Ik Sådan Nogen
 
Molotov Movement, forkortet MOLO, bestående af Gilli, Benny Jamz og MellemFingaMuzik er ude med deres debut-EP M.O.L.O. Danske sværvægtere forenet. 
 
J Hus - Dark Vader
 
Jamen altså! Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke gav J Hus' nye ep Big Spang ret meget opmærksomhed til at starte med, men heldigvis fik jeg lavet om på det. Dejligt nummer!
 
Mozzy & Kae One - Slide Back to Back
 
Mozzy bliver simpelthen bare ved med at udgive fed musik. Intet kan stoppe ham, og han er formentlig allerede igang med indspilningen af nye tracks. Det kunne ligne ham. 
 
Apollo Brown & Locksmith - Between the Raindrops
 
Ny udgivelse fra Apollo Brown og Locksmith i form af No Question. Nogle gange kan det være utrolig svært blot at vælge et enkelt standout track, og No Question bringer mig i netop det dilemma. "Between the Raindrops" er fortællingen om en dreng, der er forelsket i hiphopkulturen, og det er netop dén spændende fortælling, som fik mig til at vælge.
 
Lewis Parker - When It Rains It Pours (Featuring Verbz)
 
41-årige Lewis Parker fra London startede med at lave musik som teenager, og han er stadig igang! Sikke et lækkert beat, og ikke mindst et lækkert flow fra både Lewis og Verbz. 
 
Jay Rock - The Bloodiest
 
Dette er det indledende nummer fra Jay Rock's nye album Redemption, og sikke en måde at starte et album på! Fuld energi lige fra starten, og som altid finder Jay Rock lige et ekstra gear på vers nummer to. 
 
Vic Mensa - Reverse (Featuring G-Eazy)
 
En helt ny lyd fra Chicago-rapperen Vic Mensa, som med denne single har påtaget sig et markant stilskifte. Normalt forventer man mere alvorlige og socialrealistiske numre fra Vic Mensa, ligesom dem vi fik på The Autobiography i 2017. Nu prøver den 25-årige Rapper dog kræfter med en lidt anderledes og mere uptempo form for hiphop - med fin hjælp fra G-Eazy. 
 
Axel Leon - Karma (Featuring Madeyouso)
 
Respekt til Madeyouso, som leverer det virkelig fede omkvæd på det her track! Der skal dog ikke tages noget fra Axel Leon, for hans vers er skam lige så gode som omkvædet. 
 
Nicki Minaj - Rich Sex (Featuring Lil Wayne)
 
Sikke en banger! Nicki Minaj er godt igang med at varme op til den 10. august, hvor hendes nye album Queen rammer gaden. 
 
Nas - Adam and Eve (Featuring The-Dream)
 
Det er nærmest ikke til at tro, at vi har fået så meget nyt Kanye-produceret musik i år. Det er et historisk år for både ham og ikke mindst Nas, som ikke har udgivet et album siden 2012. 
"Adam and Eve" er helt sikkert en af mine favoritter.
 
Kanye West & Kid Cudi (Kids See Ghosts) - Kids See Ghosts (Featuring Yasiin Bey)
 
Yasiin Bey er nok bedre kendt under kunstnernavnet Mos Def, men uanset hvad du kalder ham, tager han sig af både omkvædet og outroen her på titelnummeret fra Kanye West og Kid Cudi's nye album. Nyd lige Kanye's fænomenale produktion! 
 
ArtigeArdit - 2.0
 
ArtigeArdit glider let hen over de bløde rytmer fra Adam Hillebrandt. Udgivelsen Vildedage kan klart anbefales! 
 
The Carters (Beyoncé & Jay-Z) - Apeshit
 
Hold kæft en banger. Musikindustriens mest magtfulde par er ude med deres første fællesalbum, og selvom der måske er plads til forbedring rundt omkring, så holder "Apeshit" hundrede procent. 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA