x

Copenhell-talsmand: – Den bedste festival nogensinde – med en ærgerlig afbrænder

Copenhell-talsmand: – Den bedste festival nogensinde – med en ærgerlig afbrænder

GAFFA fangede Copenhells Jeppe Nissen til en snak om årets festival, musikalske åbenbaringer, vejret og næste års jubilæum.

Årets Copenhell er gået på hæld efter fire dage i helvede. Hvad er din egen oplevelse af Copenhell anno 2018?

– Det er meget interessant efter sådan en festival, så kommer man rimelig hurtigt til at finde en følelse af, hvad det har været for en slags festival. Det kan jo udvikle sig på mange måder, men det her var den bedste festival vi har lavet. Det har fungeret på rigtig mange forskellige parametre, og sådan som vi står her bagefter, synes vi, at det er den bedste festival vi har lavet, og som vi er vildt stolte over.

Nu har det regnet otte år i træk, og i år fik vi ikke nogen regn på nær den ene morgen, men ikke i selve publikumsperioden, og det gør jo også et eller andet, at man ikke skal stå i regntøj. Det var fedt og fortjent for vores publikum at opleve, hvordan det er, når det ikke regner.

Hvad var dine personlige favoritter i år bandmæssigt?

– Det var lidt forskelligt. Jeg synes i højde og drødte, så var der Neurosis, som var helt og aldeles magisk. Bersærk gjorde det virkeligt stærkt på den plads, de havde. Så var der også Jakob Stegelmann og Aarhus Symfoniorkester, som jeg synes var fuldtændig forrygende og fantastisk, og som samlede festivalen, det var specielt, og så var der selvølgelig også Kreator.

Hvordan fungerede opvarmningsdagen? Var det fint med en halv ekstra musikdag?

– Ja, det var virkeligt godt. Det var sådan efter vores standarder en lidt mere stille dag. Jeg synes, det var rigtigt fint og en god måde at starte festivalen på i et lidt lavere gear. Det var en god måde at gøre det på, en mindre dag, det var vi svært tilfredse med.

Et nyt tiltag i år har været et nyt pantsystem. Fungerede det?

– Vi har simpelthen for første gang indført et pantsystem af forskellige grunde. Vi lever i en verden, som ikke har brug for mere plastic. Det er klart nok, når man implementerer sådan en ny stor forandring, så vil der være nogle småting, og det har der også været med nogle publikummer, der har været lidt forvirrede, men når det så er sagt, så var det helt vildt godt, og publikum tog rigtigt godt imod det. Pladsen var helt vildt flot, og man sad ikke i skrald. Det var fra vores synspunkt en stor succes.

LÆS OGSÅ: Nightwish tilbage til Danmark efter Copenhell

Hvordan var det at have Ozzy Osbourne som hovednavn og samtidig præsentere hans sidste koncert i Danmark nogensinde, ligesom det skete med Black Sabbath i 2016?

– Det var jo vemodigt at sige farvel til sådan en legende, som immervæk har været med til at grundlægge den her genre. Nu kom han jo med sit eget materiale, som også har en kæmpestor plads på den her scene og en kæmpestor indflydelse på mange bands, så det var stort. Han er jo ikke helt ung mere, men han gjorde det godt, og han var til stede, det var absolut hæderligt, og det var et fantsitisk farvel til en legende.

Hvordan synes du, at Avenged Sevenfold og Ghost fungerede som headlinere? Der har været lidt kritik af blandt andet sidstnævnte som et arena-navn, men ikke som et headliner-navn.

– Det kan man jo selvfølgelig godt mene, de har jo ikke så mange år på bagen som andre traditionelle headlinere. Jeg synes, at Avenged Sevenfold gjorde det stærkt, de har et fedt show med også. Jeg vil sige, at begge artister led under – det er selvfølgelig musikken, der taler for sig selv – at de begge har et stort pyroshow med på deres koncerter, men som ikke var muligt at bruge i København på grund af afbrændingsforbudet. Det er jo skideærgerligt, når de har bygget et større show op om en ufatteligt masse pyro og så ikke kan få det med, men når det så er sagt, så er det klart, at det er musikken der taler, og jeg synes, at begge bands gjorde det rigtigt godt. De er ikke lige så store som Ozzy Osbourne eller System of a Down, eller hvad vi nu har haft tidligere, men absolut hæderligt, og det var begge to på hver sin måde skidegode koncerter med et stort publikum til begge, hvilket også vidner om, at de er noget.

Hvornår blev I bekendt med afbrændingsforbudet?

– Københavns Kommune holdt fast i det fra den 15. juni, og så fik vi at vide, at det ikke var ophævet, og at det ville fortsætte.

Hvor mange billetter har I solgt i år, og hvad er dit indtryk af økonomien, får I overskud, og hvor stort bliver det i givet fald?

– Nu sidder vi stadigvæk og gør boet op, kan man sige, men det ser rigtigt fornuftigt ud. Festivalen blev ikke udsolgt i år, der manglede 350 billetter. Det er vi super stolte af. Fredagen var helt udsolgt af endagsbilletter, tordagen og lørdagen tæt på, og så manglede vi de der 350 partoutbilletter for at være helt i mål. Det er super fedt og rigtigt flot, og vi er meget stolte af det.

LÆS OGSÅ: 6(66) ting, jeg lærte som førstegangsdeltager på Copenhell

Næste år løber Copenhell af stablen den 19.-22. juni, hvilket markerer 10-års jubilæet for Copenhell. Er der noget stort i gære?

– JA! Det er mega fedt. Vi glæder os helt vildt meget til 10-års jubilæet, og vi skal nok hive noget stort ud af ærmet. Vi kan godt lide at overraske publikum og lave nogle fede tiltag på pladsen. Det er vi allerede rigtigt godt i gang med og håber på at kunne lave en plads og nogle oplevelser for publikum, som er lidt ud over det normale.

Hellfest, der næste år igen er i samme weekend som Copenhell, har netop offentliggjort blandt andet Manowar. Er det et band, I vil prøve at få fat i næste år som headliner, nu hvor de er på deres afskedsturné?

– Det er svært at sige på nuværende tidspunkt. Jeg går i gang nu med at booke ting og sager ind, så alt hvad der er derude bliver taget i betragtning, og så må vi se, hvor vi ender.

Hvad er din drømmebooking for jubilæet nu hvor Bolt Thrower ikke eksisterer længere?

– Det er stadig Bolt Thrower. Bolt Thrower-hologramkoncert. Ej, det ved jeg ikke, der er meget jeg gerne vil have på programmet.

Ingen må være hævet over Manowar. Er I klar til at afskærme bakkerne/gå ned i publikumsantal for at booke dem?

– Hehe ja, så må der ikke være nogle på bakkerne, og ingen må spille efter Manowar. Det kunne være sjovt.

Er der en tidshorisont for præsentationen af de første bands til næste år?

– Vi ved det ikke endnu, men der går nok ikke så lang tid efter sommer. Det er svært at spå om.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA