x

Lily Electrics turnedagbog kapitel 7

Lily Electrics turnedagbog kapitel 7

Atlanta, 18. marts
Jeg sidder lige nu i flyet mellem Atlanta og New York. Vi har lige forladt Atlanta lufthavn. En af landets centrale hovedluftveje. Herfra flyver de amerikanske soldater fra til Irak, efter at have sagt farvel til deres pårørende. 4000 er ikke kommet hjem i live (og ikke mindst de tusinder af civile ofre, der lider under krigen). Det er svært at begribe hvorfor. Den nuværende valgkamp hænger overalt i luften. Skal USA's næste præsident være en kvinde eller en sort præsident Clinton eller Obama. De navne ser man overalt, På skærmene omkring bliver der vist reklamer, nogle er lettere propagandaagtige om at melde sig til militærtjeneste (som indmeldelsesskranken på Times Square også var en uventet oplevelse). Amerikanerne ved tilsyneladende godt, de er i krig, og valgkampen farer derudad.

Private Entertainment Enterprise
Musikken er forladt for nogle dage i fly og biler. Vi når lige at mellemlande i New York en sidste gang inden turen tilbage over Atlanten.

Vi siger farvel til første indtryk af USA. Suget af New York bliver man igen draget af, ved det sidste smugkig ud af vinduet fra flyet i JFK-lufthavnen. Den frie ånd lever i bedste ånd, men ikke uden opfattelsen af, at den går hånd i hånd med en vis portion vulgaritet og overforbrug. Jeg taler for mig selv. At blot 5 procent af verdens befolkning forbruger så mange af verdens ressourcer, forbløffer mig ikke mere. Det har en pris at føle sig fri, og nogen må betale for ubesværet.

Hjem i nordens kulde
Vi er fløjet fra 35 graders varme, som mennesker, der foretrækker skyggen, da solen er for streng. Men den korte nydelse af det, der har svaret til en varm dansk sommer, er ikke nem at ryste af os, varme og liv. Vi flyver over Atlanten igen, den lette turbulens vugger en stille i søvn og ind i natten. Gennem ruderne ser vi en flot solopgang over Europa. Vi lander lettere jet-laggede I Danmark omkring middagstid (lokal tid) til en snestorm og kulde, der gnaver i benene.

Vi skal videre. I morgen er vi i Århus og spiller første koncert på vores forårstour, der skal markere udgivelsen af vores debutalbum, og det glæder vi os rigtig meget til.

Denne dagbog slutter her. Vi er kommet sikkert hjem og glæder os til at komme af sted igen. Ordene i denne dagbog er blot et mindre udvalg af de oplevelser, vi har haft og primært af skrivende person.

Lily Electrics US-tour er støttet af MXD, DMF, Kopifon & Ramp Music/Duracell

Lily Electric på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA