x

Guide: September måneds mest spændende koncerter

Guide: September måneds mest spændende koncerter

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi frem mod de mest spændende koncerter, som der stadig er billetter til. Festivalsæsonen er ved at være slut, og nu rykker musikken indenfor. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

Nick Mason – Vi <3 Nick Mason

Sidste måned var det Roger Waters, der aflagde Danmark et besøg. Nu er det en anden Pink Floyd-grundlægger, nemlig trommeslager og medkomponist Nick Mason, som kommer forbi. Der kommer uden tvivl til at være store chancer for at kunne opleve det tidlige materiale fra Pink Floyds bagkatalog!

Kan opleves her:

3/9, Forum Black Box, København

 

De Underjordiske – Hippierock anno 2018

Mulige arvtagere til Steppeulvene og elsket af publikum, GAFFAs anmeldere og DRs musikalske feinschmeckerkanal, P6 Beat. Behøver vi sige mere? Ud over at det selvfølgelig bliver en overjordisk fest, når De Underjordiske fyrer op for et miks af 1960’ernes psykedeliske rock og 1980’ernes guitarrock!

Kan opleves her:

6/9, Gimle, Roskilde

7/9, Posten, Odense

8/9 Forbrændingen, Albertslund

20/9, Tobakken Spillested, Esbjerg

22/9, Spillestedet Harders, Svendborg

28/9, Templet, Kongens Lyngby

 

Patrick Dorgan – Dorgan er tilbage

Siden gennembruddet i 2015 har Patrick Dorgan været forholdsvis stille – lige indtil starten af 2018, hvor Valby-fyren udsendte to nye singler og senere en ep. Det bliver en anelse mere elektronisk end ellers, men dog stadig en live-oplevelse indenfor soul-genren, når Patrick Dorgan tager på miniturné i det danske land.

Kan opleves her:

7/9, Train, Aarhus

8/9, Store Vega, København

14/9, Skråen, Aalborg

15/9, Posten, Odense

 

Kites and Komets – Akustisk og følsom singer-songwriter

“Do You Believe In Love Today?” spørger Mikael Kærsgaard a.k.a. Kites and Komets på titelnummeret til det nye album. Det gør vi – uden tvivl – når vi lytter til Kites and Komets' harmoniske guitarspil og sødmefulde tekster. Lydbilledet, der er langt mere enkelt end før, skal helt sikkert opleves live!

Kan opleves her:

7/9 Atlas, Aarhus

 

MØL – Fremtidens metalstjerner

Hvis ikke du kender til Møl, kan det aarhusianske band bedst introduceres som en unik blanding af drømmende shoegaze-postrock og metalrockens eksplosive trommer med tilhørende hvæsende vokaler. Udlandet er allerede ved at få øjnene op for Møl, så kom du afsted, inden blackgaze-rockerne blæser den internationale metalscene omkuld.

Kan opleves her:

8/9, Beta, København

 

Luna – Melodiøs og drømmende indiepop

Efter gruppens genforening i 2015 har Luna været omkring diverse scener i både USA og Spanien. I 1993 spillede de som support for legendariske The Velvet Underground, og nu rejser det erfarne indiepop-band hele vejen fra den anden side af Atlanten til Danmark – med både nyt og gammelt materiale i bagagen.

Kan opleves her:

10/9, Atlas, Aarhus

11/9, Loppen, København

 

Dance With Dirt – Ikke helt slut endnu

Dance With Dirt trak stikket, efter at have spillet på aarhusianske HeadQuarters i november 2016, men nu viser det sig, at enden endnu ikke helt er nået for det nordjyske rockband. Dance With Dirt snupper nemlig en ekstra tur ned ad gruppens memory lane, når de tager bagkataloget med på “The Repercussion Tour”.

Kan opleves her:

13/9, Beta, København

14/9, 1000Fryd, Aalborg

15/9, HeadQuarters, Aarhus

 

50 Cent – Go Shorty, it’s your birthday!

Hvis du er opvokset i 00’erne, husker du med garanti, da 50 Cent sendte Get Rich Or Dy Tryin’ på gaden – helt præcist er det ved at være 15 år siden, at hits som “In Da Club”, “P.I.M.P” og “21 Questions” så dagens lys. Det skal fejres! Derfor tager 50 Cent på turné rundt til syv store arenaer i Europa.

Kan opleves her:

15/9, Royal Arena, København

 

Peter Sommer – Fra stort til småt

Det bliver enkelt, men stort, når Peter Sommer tager Palle Hjorth med rundt til lav- som højloftede spillesteder. Foruden den tidligere Savage Rose-organist og -pianist har Peter Sommer både nyt og gammelt med sig i bagagen, dog i mere nedbarberede versioner, end hvad årets tidligere koncerter har budt på.

Kan opleves her:

19/9, Køge Kirke, Køge

20/9, Budolfi Kirke, Aalborg

22/9, Horsens Ny Teater, Horsens

 

Iceage – Kompromisløse punkrockere

Efter 2011’s debutalbum “New Brigade” blev Iceage udråbt til frelsere af dansk punk, og i musikmedier verdenen over er de blevet kendte for at være grænse- og kompromisløse på alle tænkelige måder. For tiden er Iceage i gang med en omfattende turné, men vender tilbage til Danmark i den sidste del af september.

Kan opleves her:

21/9, Studenterhuset, Aalborg

22/9 Tape, Aarhus

28/9, Kansas City, Odense

29/9, Den Grå Hal, København

 

Noah Carter – Stjerneskud i dansk hiphop

I 2016 dukkede han op ud af det blå med singlen “Do You”, der satte nye internationale standarder for dansk hiphop. Nu kan du opleve talentfulde Noah Carter, når han tager på en mindre turné rundt i Danmark med sit album 2nd Demo, hvor lydbilledet bevæger sig mellem rap, hiphop, trap, grime og r&b.

Kan opleves her:

21/9, VoxHall, Aarhus

22/9, Store Vega, København

27/9, Posten, Odense

 

Bogfinkevej – Øre for den gode melodi

Bogfinkevej kan bedst beskrives som en cocktail af folkelighed, rap-melodier og skarpe tekster, der varierer bredt mellem det underholdende og det tungsindige. De aarhusianske lejrbålsrappere er kendt for at lave omkvæd, der hænger ved, så selv hvis du ikke kender dem, vil du hurtigt kunne synge med, når de først er på scenen!

Kan opleves her:

7/9, Pavillonen, Grenaa

14/9, Loppen, København

15/9, Klaverfabrikken, Hillerød

21/9, Kansas City, Odense

22/9, Paletten, Viborg

28/9, Tapperiet, Køge

29/9, 1000Fryd, Aalborg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA