x

Månedens spillested: Musikhuset Aarhus – et musikalsk fyrtårn

Månedens spillested: Musikhuset Aarhus – et musikalsk fyrtårn

Godt et år før GAFFA sendte det første magasin på gaden i Aarhus, åbnede et andet musikalsk fyrtårn dørene. Og siden 1982 har Musikhuset, det første i Danmark og det største af sin slags i Norden, placeret lige i hjertet af smilets by, ligesom GAFFA, tjent musikelskere, både tilrejsende og dem med postnummer 8000.

Musikhuset var dog ikke med det samme et hit hos alle, fortæller programchef Mette Kier:

– Der var faktisk, i starten af 80'erne, forholdsvis stor modstand mod at bygge et musikhus i Aarhus. Mange mente, at det kun ville være et sted for det bedre borgerskab uden en folkelig appel. Heldigvis var der visionære politikere, der stod fast, og i dag er det nok de færreste aarhusianere, der kan forestille sig byen uden Musikhuset.

Og ligesom GAFFA dækker Musikhuset i dag et bredt spektrum af genrer, og siden tilbygningen i 2007, hvor blandt andet Symfonisk sal og Rytmisk sal kom til, har der været endnu mere at komme efter, også for GAFFA-læserne, i Musikhusets årlige omkring 1200 arrangementer. For selv om der også i dag er comedy og teater i det store hus, er der stadig fokus på musikken.

– Vi har en fantastisk lyd i vores sale, og med komfortable sæder giver det mulighed for fordybelse og en særlig musikalsk liveoplevelse. Vi kan ikke ramme samme klubstemning som andre spillesteder i byen, men vi kan tilbyde de mest optimale rammer for musik, siger Mette Kier.

Det har også bragt en kæmpestjerne som Bob Dylan og Leonard Cohen til Musikhuset, hvor de har spillet udendørskoncerter i henholdsvis Musikhusparken og på Amfiscenen, der ligger mellem Musikhuset og kunstmuseet Aros. Særligt Cohen-koncerten i 2008 husker Mette Kier som noget ud over det sædvanlige.

Det er dog ikke kun store navne, der bliver inviteret indenfor. Ligesom GAFFA er Musikhuset også engageret i Spot-festivalen og har her haft mange kunstnere på besøg helt tidligt i karrieren.

– Musikere som Tina Dickow og Mads Langer har startet med at være inden for dørene i forbindelse med Spot, og så er de vendt tilbage. I Mads Langers tilfælde først på Spot, siden i Lille Sal og Rytmisk Sal, senere som opvarmning for James Morrison, og i dag kan han sagtens selv fylde Store Sal flere gange, fortæller Mette Kier, der også kan afsløre en personlig forbindelse til GAFFA. Fra 1989 til 1994 var programchefen nemlig at finde blandt skribenterne på bladet.

Det første nummer af GAFFA havde Peter A.G. på forsiden – sidste år stod han på Store Scene i Musikhuset. Vi glæder os til fortsat at følges, og dele kunstnere, med Musikhuset.

 

Udvalgte koncerter i september

07/9: C.V. Jørgensen (udsolgt)

15/9: Lisa Nilsson

17/9: José González & The String Theory

21/9: Max Raabe & Palast Orchester

28/9: Aura

 

Musikhuset er bygget i 1982, strækker sig i dag over 35.000m2 og huser ud over seks sale og ni scener også faciliteter til Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester, børneteatret Filuren og Comedy Zoo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA