x

GAFFA anbefaler: Weekendens 10 mest spændende koncerter

GAFFA anbefaler: Weekendens 10 mest spændende koncerter

Arbejdsugen lakker mod enden. Vejrudsigten byder på regn og blæst, men det sætter ikke en stopper for skønne weekendsaktiviteter. Og hvad er så værd at bruge tid på? Vi giver dig 10 bud.

TORSDAG DEN 20. SEPTEMBER 

Festival of Endless Gratitude, KBH Volume (torsdag-lørdag)
Eksperimenterende rock, droner, psykedeliske toner og tunge beats står på menuen, når Festival of Endless Gratitude løber af stablen i weekenden. Festivalen, som i år kan fejre 10 års-jubilæum, åbner dørene for et bredt udvalg af upcoming-artister fra hele verden – USA, Uganda, Island, Australien, Frankrig og ikke mindst Danmark. En weekend, hvor publikum har rig mulighed for at gå på opdagelse i alverdens genrer og finde deres nye yndlings-artist. 
Skambankt, Hotel Cecil, København (spiller også på Atlas, Aarhus om fredagen og Posten, Odense om lørdagen)

Når det norske rockband træder op på scenen, vil det være med sange fra det nye live-album, Rockerfeller 09.03.18. Herudover vil publikum sandsynligvis også kunne forvente en god portion af nye numre fra gruppens sjette album, Horisonten Brenner, der udkom tidligere på året. "Alt i alt skaber de fire velklædte herrer igennem deres disciplinerede stil og voldsomme lyd et kontrolleret kaos igennem hele koncerten," skrev GAFFAs anmelder om det stormfulde band, da de optrådte under Grimfest i 2014. Skammens Vogn, Radar, Aarhus (spiller også på Stengade i København fredag)

I morgen smider gruppen deres nye album, Musik og drøm på gaden – og i aften spiller de for alle aarhusianerne, når de træder op på scenen i Radar. Og mon ikke der sniger sig et par nye numre med på aftenens setliste? Kendetegnende for gruppen er forfatter og poet Nikolaj Zeuthens kærlige og spøjse tekster om hverdagens banaliteter og små vanskeligheder tilsat en blanding af drømmende pop, funk og folk-toner. 
De Underjordiske, Tobakken, Esbjerg (spiller også i Pavillionen, Grenaa om fredagen og om lørdagen i Harders, Svendborg)

Der er lagt op til et brag en koncert i Esbjerg i aften. De Underjordiske er et band, som i den grad forstår at sparke en fest i gang, som de understregede under årets Roskilde Festival, hvor de var på scenen med Fribytterdrømme. I april udkom de med albummet Flænger i luften. Et album, hvorpå GAFFAs anmelder bed mærke i bandets lyd, som indikerer, at gruppen er inspireret af dansk rock fra 60'erne. 

FREDAG DEN 21. SEPTEMBER

Søren Huss + Carl Emil Petersen, Tivoli, København

Sidste Fredagsrock-koncert for i år slutter med et brag, når Tivoli byder velkommen til intet mindre end to talentfulde herrer. Først vil den tidligere forsanger fra Ulige Numre, Carl Emil Petersen, træde op på scenen i Tivoli med blandt andet sange fra sit solo-debutalbum, Natradio. Herefter er det Søren Huss' tur til at underholde Tivolis gæster med sine velkendte hits. Søren Huss' seneste album, Midtlivsvisen, udkom i november 2017 – et rørende og personligt album, som blev belønnet med en Steppeulv-statuette for "Årets Album". Dave Bixby + Marisa Anderson, Tape, Aarhus

Torsdag får førnævnte festival, Festival of Endless Gratitude, fint besøg af Dave Bixby – og dagen efter er det aarhusianernes tur til at nyde tonerne fra amerikaneren. Det er første gang, at Bixby gæster landet, og med sig i bagagen har han formentlig en håndfuld nye numre, da et nyt album snart er på trapperne. Hele 49 år er der gået siden han udgav det mytologiske psykedeliske mesterværk Ode to Quetzalcoatl.

Tape vil i samme omgang også få besøg af Marisa Anderson, der spiller fortællende historier gennem sit guitarspil og blander blues, folk, gospel og country på fineste vis. Iceage, Studenterhuset, Aalborg (spiller også en udsolgt koncert på Tape, Aarhus om fredagen og en ekstra koncert selvsamme sted om lørdagen)

Efter 2011's debutalbum New Brigade blev Iceage udråbt til frelsere af dansk punk, og i musikmedier verden over er de blevet kendte for at være grænse- og kompromisløse på alle tænkelige måder. Det danske post-punkband udgav tidligere på året deres fjerde album Beyondless på det legendariske newyorker-label Matador Records. De har siden deres dannelse i 2008 oplevet stigende succes, ikke mindst i USA. En aften, som står i post-punkens tegn! 
Noah Carter, VoxHall, Aarhus (spiller også i Store Vega om lørdagen)

Fredag byder VoxHall velkommen til ét af de helt store stjerneskud på den danske hiphop-scene. I 2016 dukkede den 25-årige Nørrebro-rapper op ud af det blå med singlen “Do You”, der satte nye internationale standarder for dansk hiphop. Han er for tiden aktuel med sit andet studiealbum, 2nd Demo, hvor lydbilledet bevæger sig mellem rap, hiphop, trap, grime og r&b. Noah Carter er et navn, som ikke går i glemmebogen lige foreløbig.Peter Sommer, Nysted Biograf, Nysted (spiller også for en udsolgt Budolfi Kirke, Aalborg om torsdagen og Horsens Ny Teater, Horsens om lørdagen)

Sammen med tangenttroldmanden Palle Hjorth giver Peter Sommer koncert i intime rammer fredag aften i Nysted Biograf. Musikken fremføres i enkle og rene udtryk, hvorom Sommer udtaler: "Nu er det, som at det hele skal frem i lyset og vises frem som det er: enkle, store kærlighedssange til vennerne, menneskene og danskerne, som har befolket mit tekstunivers. Sunget og forklaret, så det hele står rent og stærkt". 

LØRDAG DEN 22. SEPTEMBER

Vellness Plader-aften, Forbrændingen, Albertslund 

Forbrændingen genoptager sin række af Label Nights i dette efterår, hvor pladeselskaber har muligheden for at præsentere en række upcoming-artister. Denne aften er det i selskab med musikkollektivet Vellness Plader, som efterhånden er et helt lille hav af solo- og bandprojekter. Denne efterårsaften er det den danske duo Hong Kong, som blander triphop og pop, der står på programmet. Herefter vil gruppen Ecstasy In Order træde op på scenen samt den elektroniske trio Patricia InternationalKoncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt: 
20. september: Deafheaven, Lille Vega
20. september: Dubioza Kolektiv, Loppen
21. september: Passenger, Store Vega
23. september: Rick Astley, Store Vega

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA