x

Guide: Fem album, du skal glæde dig til i oktober

Guide: Fem album, du skal glæde dig til i oktober

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi på, hvad vi kan glæde os til af nye albumudgivelser i de kommende 30 dage.

 

Speaker Bite

Titel: Future Plans

Den eksperimenterende danske rockgruppe deres første album i hele 11 år og udtaler:
“Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til. Og at skellet imellem velfærd og fattigdom er blevet større. Den tendens ser man over hele Europa. Blikket imellem menneskene forsvinder. Måske i afmagt. Selvcentrering?"

Udgivelse: 12. oktober

 

Neneh Cherry

Titel: Broken Politics

Den svenske sangerinde og rapper er tilbage med et album, som er produceret af engelske Four Tet, og hvor teksterne, som titlen indikerer, kredser om politik. "Folk er blevet efterladt misforståede og desillusionerede. Albummet handler om alt det. Om at føle sig knust, skuffet og trist, men om stadig at have udholdenhed."

Udgivelse: 19. oktober

 

Titel: Forever Neverland

Danmarks internationale popstjerne er tilbage med sit længe ventede andet album, opfølgeren til det mere end fire år gamle No Mythologies to Follow. Siden da har hun dog udgivet en lind strøm af singler, både alene og i samarbejde med andre. På det nye album får MØ selskab af gæstestjerner som Charli XCX, Empress Of og den hyppige samarbejdspartner Diplo.

Udgivelse: 19. oktober

 

Lukas Graham

Titel: 3 (The Purple Album)

Endnu et dansk verdensnavn er albumaktuel i oktober – med efterfølgeren til det internationale gennembrud, der ført an af megahittet "7 Years" gik top 10 i 11 lande – inklusive top 3-placeringer i blandt andet USA, UK, Sverige samt førstepladser i Canada, Australien og Danmark. Coveret er det samme som på de to forgængere – denne gang er det bare lilla. Gruppen følger albummet op med to danske arenakoncerter tidligt næste år.

Udgivelse: 26. oktober

 

Katinka

Titel: Voksenværk

Gruppen er aktuelle med deres andet album, og om titlen siger Katinka Bjerregaard: "Vi taler om, at Vokseværk er vores første voksenværk. Paletten er blevet større, fordi blidhed og forelskelse har fået plads mellem aggressioner og kærestesorger. Men det er stadig sammenstødet af følelser, som er det spændende – deraf også titlen: At det værker, når man vokser. Der er altid noget, vi som mennesker er bange for. Ellers kan vi ikke leve."

Udgivelse: 26. oktober


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA