x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks til dig

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks til dig

Så er fredag endelig over os igen - den skønne dag på ugen, hvor der bliver udgivet ny musik i stride strømme. Men hvis den store mængde af udgivelser kan virke for uoverskuelig, har vi på redaktionen udvalgt ugens 12 bedste numre, der har fortjent en plads på vores playliste. 

Nosaint - Like I Do

For et par måneder siden fejede 23-årige Nosaint benene væk under os med debutsinglen “Nocturnal Delirium”. Det unge pophåb forstærker i den grad vores forhåbninger med opfølgeren “Like I Do”, der er en passioneret kærlighedserklæring pakket ind i opløftende synth-pop. Et nummer, der taler til dem på dansegulvet, dem med et svulmende hjerte og alle dem, der bare bryder sig om et sprødt stykke popmusik. Vi er i hvert fald sultne på mere!

Hozier - Movement

Den dugfriske single fra den irske singer-songwriter er et opbyggende og dynamisk nummer med fængende harmonier. Andrew Hozier-Byrnes kraftfulde røst kaster især glans over nummerets udtryksfulde omkvæd. Hoziers har for nyligt varslet, at et nyt album er undervejs, hvortil "Movement" udgør første forsmag. Albummet følger i fodsporet på ep'en Nina Cried Power, som så dagens lys tilbage i september.

Gurli Octavia - Clone

“Clone” understøtter den aarhusianske folk-sangerindes smukke hang til tryllebindende melankoli. Ifølge Gurli Octavia er nummeret en opsang til hende selv, idet hun ønsker at gøre op med sin forestilling om, at hun ikke kan gøre nogen forskel, hvor hun i stedet følger strømmen og bliver en klon af alle andre. “Clone” er samtidig også en kritik af samfundet, der har for lidt plads til de "syge, følsomme, skøre og smukke mennesker".

Ida Kudo - Gold

Hendes musik består af etniske melodilinjer og dancehallrytmer, der pynter det danske musiklandskab gevaldigt, og “Gold” er ingen undtagelse. Ved at implementere elementer fra reallyde og forskellige genrer har dansk-japanske Ida Kudo her skabt et bemærkelsesværdigt og dansabelt udspil, hvor hun især viser sin vokals beskaffenhed.

Gents - Emotional Facelift

Den danske synthpop-duo Gents er som altid garant for opløftende elektronisk musik. Deres nye single “Emotional Facelift” falder inden for samme kategori, og med relativt få elementer skabes der en summende sommervibe, der kaster lys over det sene efterår. Der er luft mellem Niels Juhls varme vokal, der sammen med Theis Vesterløkkes skarpe lydproduktion giver lytteren præcis, hvad sangen lover: et følelsesmæssigt “facelift”.

Anderson .Paak - 6 Summers

I dag landede Oxnard – den længe-ventede tredje skive fra Anderson .Paak. På trods af den perlerække af store kunstnere, der gæster albummets 14 numre, fyrer .Paak helt selv de sprøde rim af sted på det funky nummer “6 Summers”. “Trump’s got a love child and I hope that bitch is buckwild” udbryder han som første flabede strofe, og det er helt tydeligt, at Cheeky Andy er tilbage i topform. Lad hovedet nikke tungt i takt med singlen og resten af det solide album.

Tyler, The Creator - Lights On (feat. Ryan Beatty & Santigold)

Hvis du ikke har hørt det endnu, så har Tyler, The Creator udgivet en ep inspireret af julens antihelt The Grinch. Med Tylers dybe stemme og sit ofte mørke tekstunivers ligger det til højrebenet at gå all-in som rap-verdens dystre svar på Grinchen. Men på “Lights On” indfanger han i stedet den ømhed, som den grønne julehader også besidder inderst inde. Flankeret af Santigolds dynamiske rim og blide strofer fra popsangeren Ryan Beatty er sangen overraskende positiv og opløftende. Så bliver det nok jul alligevel.

Wiinston - Rational

Den danske duo Wiinston er specialister i den slags slow-groove r&b, der transporterer lytterens tanker hen mod et lummert soveværelse med dæmpet lys og gardiner, der er trukket for. Den følelse fremkalder de igen-igen på singlen “Rational”, der indgår på bandets debutplade Midnight Rocket, som rammer gaden i dag. Det ville være decideret irrationelt ikke at overgive sig til sangens sensuelle tekst og sfæriske synth-univers.

Ditlev - Er du vågen

Vi kender vel alle den følelse, der kryber frem i de sene, sene nattetimer, hvor en bytur lakker mod enden, og det pludselig virker som en god idé at ringe ekskæresten op. Denne relaterbare problematik danner fundamentet for Ditlevs nyeste single, der med en glad melodi og funky guitarrytmer er en sikker pop-ørehænger.

Smallpools - Downtown Fool Around

Det amerikanske indie pop-band Smallpools får hermed sin GAFFA-debut med deres rockede og upbeat single. De havde i 2013 deres debut som trio og har siden da udgivet to ep’er og et studiealbum. Nu er gruppen aktuelle med singlen “Downtown Fool Around”, der med sine skæve og interessante guitar-harmonier indeholder lige dele af psykedeliske og feststemte elementer. Vi byder Smallpools pænt velkommen.

The Mountains - Before And After Hollywood
De tryllebindende synthpop-magere er tilbage med et nyt, drømmende udspil. “Before And After Hollywood” er den første single fra den danske trios kommende tredje album. En dyb bas og et solidt trommebeat danner bagtæppet for de svævende synthmelodier, hvor Michael Møllers ubesværede vokal især skinner igennem det sfæriske lydlandskab og skaber en skøn, melankolsk ro.

The Vaccines - All My Friends Are Falling in Love

Sjældent lyder en akustisk guitar så sprængfarlig, som den gør helt fra første akkord på The Vaccines' nye single “All My Friends Are Falling in Love”. Sangen er en kold spand vand i ansigtet i form af hurtig indierock, der kickstarter din weekend med god energi – ja, nærmest som en vaccine mod eventuel efterårsblues. Singlen er det nyeste udspil fra de aktive briter, der udgav deres fjerde fuldlængde-album for kun et halvt år siden, og som lige nu turnerer verden rundt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA