x

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

Foråret er endelig over os og hvilken bedre måde at fejre disse lyse og lunere stunder på end med tolv friske udgivelser? Hør selv sangene nederst i artiklen.

Alphabeat: Shadows

Efter mere end fem års tavshed er dansesekstetten fra Silkeborg tilbage med en ny single ”Shadows”. Alphabeats energiske feel good-pop synes umiddelbart at være sejlivet, for selvom sangen præsenterer sig som klassisk alphabeatsk, forekommer det nyeste udspil fra gruppen alligevel som et friskt pust på den danske popscene. Hvorfor også ændre på en opskrift, der bare fungerer?

Nosaint: Dead Flowers

Bag aliasset Nosaint gemmer 23-årige Jeppe Steenfeldt-Jensen sig. Men han gemmer sig kun i overført betydning. I direkte betydning gør han alt andet end dét. Hans popunivers er direkte og sårbart, og det er ingenlunde anderledes på hans nyeste single ”Dead Flowers”, der kredser om det at blive forladt af en, man elsker. Med en både stærk og inderlig vokal samt en stram produktion markerer Nosaint sig endnu engang som en af de mest spændende nye aktører på den danske popscene lige nu.

Solange: Almeda

Solange udgav i dag sit fjerde studiealbum When I Get Home, som hun tidligere havde fortalt ville være baseret på en blanding af jazz og hiphop-trommer og bas, og det er da også, hvad ”Almeda” byder på. Solange er oprindeligt fra Houston, Texas, og i tråd med albumtitlen udsender ”Almeda” nogle fede Houston-vibes, som hjælpes godt på vej af de lune jazz-akkorder, der flyder ørekælent sammen med det sløve, men markante beat. Sangen luner som en varm cognac og lyder som en forfinet version af chopped and screwed-lyden, der opstod i de tidligere 90’ere i Houstons hiphop-miljø.

LÆS OGSÅ: Solange udgiver nyt album

DAVID44: I feel better on my own

DAVID44 er endnu et musikalsk stortalent fra Island. Musikeren, hvis borgerlige navn er David Olafsson, har selv beskrevet, hvordan hans musik opstår i mødet mellem den mægtige islandske natur og Københavns pulserende gader, hvor han er opvokset. I forlængelse af dette er hans nyeste udspil også et pulserende og dansabelt elektronisk popnummer, men det leveres dog med en kølig ro og et overskud, der efterlader lytteren i balanceret eftertænksomhed.

Gnags: Guldkaret

”Jeg la’r mit humør køre guldkaret igennem byen”. Det er svært ikke at smile undervejs på Gnags’ nyeste single ”Guldkaret”. Sangen er en påskønnelse af byen, livet og alle de mennesker, der bebor vores hverdag. Som lytter får man lyst til at danse sig ud i byens gader. Hop om bord på Gnags’ guldkaret og mærk livet gynge og svinge, som kun Gnags kan få det til at gynge og svinge.   

Kå: Ik’ Sig Det

Med langsomme og tunge beats udgiver den danske rapper Kå sin anden single i år. ”Ikk sig det” rummer en ærlig og rammende tekst, der tematiserer det eksistentielle og dybsindige. Kå bevæger sig således væk fra sit grimerap-fundament for i stedet at indfange en bevidst rap, hvis udvikling forventeligt bliver interessant at høre mere til på den 26-årige kunstners debut-ep Skydbrud, der er på gaden den 12. april.

The William Blakes: Turn Us into Them

Med ”Turn Us into Them” udgiver The William Blakes deres anden single efter en længere periode præget af tavshed, der blev brudt lige før jul med singlen "Gone". 2019 byder på mere musik fra The William Blakes, da bandet 29. marts udgiver deres syvende album, 1991. ”Turn Us into Them” er et klassisk poprock-nummer, der, akkompagneret af Kristian Leths klare vokal, sprudler med klaver og guitar i et rask tempo. Vi glæder os til at høre mere.

LÆS OGSÅ: Alphabeat bryder tavsheden

M.I.L.K.: Jet Ski

Kalenderen viser, at det er den 1. marts, og det er derfor officielt forår. Det københavnske soulkollektiv M.I.L.K tager den dog skridtet videre ved at byde sommeren tidligt velkommen, som de så ofte har gjort før. Frontmand Emil Wilk har efterhånden udviklet en lyd, der hensætter lytteren til sommerens lethed og lune. Og hvorfor ikke bare læne sig tilbage og drømme sig væk i selskab med M.I.L.K?

The Asteroids Galaxy Tour: Boy

Vi har ikke hørt noget fra Mette Lindberg og Lars Iversens distinkte pop-funk siden i sommer. Nu er de imidlertid klar med den lidt skæve og vraltende single ”Boy”. Der syres helt ud med spacy lydeffekter (er det et rumvæsen, der høres i baggrunden?), men de mange detaljer for det lyttende øre gør sangen både pirrende og interessant. Og så er omkvædet pokkers fængende.

The Cranberries - The Pressure

“The Pressure” er den anden single på albummet In the End, der er sat til at udkomme den 29. april i år. Albummet bliver det afsluttende udspil fra The Cranberries, der på tragisk vis mistede forsanger Dolores O’Riordan i januar sidste år. Hendes vokal blev dog indspillet forud for hendes pludselige død og er derfor også at finde på den nye single, der kredser om at finde ro og tryghed i de mennesker, der omgiver en.

Hugo Helmig: Don't Wait Up

Det unge poptalents debutalbum Juvenile er på gaden i dag. Albummet består af 11 sange med fokus på poppede og catchy omkvæd. Iblandt disse anbefaler vi på redaktionen særligt at give albummets førstesingle ”Don’t Wait Up” et lyt. ”Don’t Wait” sætter målbevidst dagsordenen for et solidt og stærkt popnummer, der akkompagneres af en klingende guitar og desuden rummer et perfekt sing-along popomkvæd.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmig-interview: "Fat mod, mand. Det bliver bedre!"

Barselona: Bankende Hjerter

De danske Barselona-drenge udgiver i dag deres tredje single i år med ”Bankende hjerter”, som ligesom deres single fra februar, ”Åbne arme”, omfavner kærligheden og stiller banale, men dog store og væsentlige spørgsmål til livets tilværelse: ”Hvem holder du om? / hvem holder du med?”. Hertil opfordrer teksten efterfølgende: ”Tag dem i hånden, så tager vi af sted”. ”Bankende hjerter” er således et nysgerrigt og varmende popnummer, der med et groovy beat og en stærk vokal sætter den rette stemning for det netop ankomne forår.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA