x

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

Weekenden er nær, og måske du også kan mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Koncertpaletten for marts måned er stor og farverig, og derfor anbefaler GAFFA de mest spændende koncerter for den kommende weekend.
Her får du 17 anbefalinger,
hvor der stadig er billetter at få. Find link til billetsalg ved at klikke på kunstnernavnene.

TORSDAG DEN 21. MARTS

Godsmack, Den Grå Hal, København

Boston-rockerne har kun én gang før besøgt Danmark. Nemlig i 1999, da de varmede op for Corrosion Of Conformity på Loppen. Nu er Godsmack endelig tilbage i det kolde nord, hvor de med deres seneste plade When Legends Rise giver koncert i Den Grå Hal. Publikum kan forvente sig et show med en stabil omgang grunge-inspireret metal-rock’n’roll komponeret og fremført af et vaskeægte kultband.

Jamaika, Train, Aarhus

Efter to års fravær gør den unge rapper Jamaika comeback, når han gæster Train denne aften. Urban-rapperen har været inde og ude af fængsel de seneste par år, men nu lader det til, at det er musikken, der skal præge fremtiden. Det kan forhåbentlig mærkes denne torsdag aften i Aarhus.

Shy shy shy, Nygadehuset, Aabenraa (spiller også på Harders, Svendborg 22. marts)

Popduoen Shy shy shy er hyperaktuelle for tiden siden udgivelsen af deres anmelderroste ep ”Gloss”. Der venter det fremmødte publikum popmelodier i verdensklasse og bløde synthflader for alle pengene når Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard slår fanerne ud i Aabenraa. 

Nicklas Sahl, Posten, Odense (spiller også i Bygningen, Vejle 22. marts og Kulisselageret, Horsens 23. marts)

Nicklas Sahl er det nyeste stjerneskud på den danske, musikalske nattehimmel. Efter at have været på turne med Alex Vargas er den unge popsanger fra Hadsten nu draget af sted på sin første Danmarksturne som soloartist. Denne weekend er der mulighed for at opleve ham hele tre steder i landet.

Per Vers, Det Musiske Hus, Frederikshavn (spiller også på Radar, Aarhus 22. marts og Musikkens Hus, Aalborg 23. marts)

Per Vers er om nogen en mand, der har ordet i sin magt. Det har han vist et utal af gange. Nu har du mulighed for at opleve rimsmeden spytte ord ud i lange baner, når han lægger vejen forbi tre danske byer på tre dage. Vi må håbe, at han ikke slår knude på tungen i mellemtiden.

Go Go Berlin, Pavillonen, Grenå (spiller også på Fermaten, Herning 22. marts, Godset, Kolding 23. marts og Kulturcafé Ludvig, Sorø 24. marts)

Silkeborggensiske Go Go Berlin er i fuld gang med anden del af deres ”The Ocean”-tour. De har haft travlt, og med fire koncerter alene i denne weekend kan denne weekend næppe betragtes som et afslappende afbræk. Men de skal nu nok i vanlig stil være veloplagte til hver og én af koncerterne.

Hugo Helmig, Sønderborghus 21. marts (spiller også i Tøjhuset, Fredericia 22. marts og Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal, 23. marts)

Albumaktuelle Hugo Helmig er allerede blevet lidt af en darling på den danske popscene. Og det er der en ganske god grund til. Hugo Helmig er nemlig efterhånden enormt velbevandret på en scene efter mere end 70 koncerter sidste år i både ind- og udland. Også denne marts måned har han en lang række koncerter på programmet, så det er forhåbentlig en Hugo Helmig i topform, der venter de fremmødte.

FREDAG DEN 22. MARTS  

Billy Ocean, DR Koncertsalen (få billetter)

Den hæderkronede pop- og r&b-sanger Billy Joel giver koncert i DR Koncertsalen fredag aften. Billy Ocean, som netop har afsluttet en udsolgt turné i Storbritannien, gav i tirsdags koncert i Oslo, hvor den navnkundige charmør præsterede at give en af de heftigste hitparader i mands minde. Med andre ord: Billy Oceans koncert fredag tegner til at blive en yderst tilfredsstillende oplevelse. Man skal dog være hurtigt ude for at skaffe billetter, da der i skrivende stund er få billetter tilbage til koncerten.

Farveblind, Spillestedet Stengade, København (spiller også på Radar, Aarhus 23. marts)

I januar udkom den Aalborg-baserede producerduo Farveblind med deres længeventede debut-ep, som nu sender dem på turné rundt i landet – og som er indspillet med den Grammy-vindende producer Steve Dub, der kendt for sine samarbejder med prominente navne som The Prodigy og Moby. Farveblind optrådte til årets GAFFA-Pris, hvor duoen udfoldede et yderst overbevisende og eksplosivt show, som man ligeledes har mulighed for at være vidne til lørdag aften, når de elektroniske kunstnere besøger Stengade.  

M. Rexen, Studenterhuset, Aalborg (spiller også Harders, Svendborg 23. marts)

Det danske stortalent M. Rexen udgav for få dage siden sit nye album The United Kingdoms Part 2 Animals of the Frozen Cloud, som en efterfølger på sit debutalbum The United Kingdoms Part 1 – An endless Sea of Honey fra 2018. M. Rexen byder på sange, som kommer til udtryk i en helt anderledes sammensætning end det, vi hører eller ser hos de fleste andre danske kunstneres.

Hatesphere, Sønderborghus (spiller også i Bygningen, Vejle 23. marts)

Hatesphere er et navn, der ikke er til at komme uden om på den danske metalscene, og bandet er kendt for sin trang til nærmest at kvæste publikum med sin skånselsløse thrash-metal. Med intet mindre end ti studiealbum og mange hits på CV’et, siden bandet startede i 1998, er bandet klar til endnu en gang at give ”en lige højre i tindingen”, når de spiller på Sønderborghus fredag samt i Vejle den efterfølgende aften.

Steve Gunn + Papercuts, Loppen, København

Amerikanske Steve Gunn er en ganske erfaren herre gennem sit virke som guitarist i Kurt Viles band The Violators. Det er også i høj grad samme americana/slackerrock, som præger hans musikalske udtryk som soloartist. Det er en mand med en lang række plader og store gigs under bæltet, der er draget på turne, hvilket man tydeligt så i sidste weekend, hvor han spillede en aldeles glimrende koncert på Radar i Aarhus. Med sig har han Papercuts, der med sit shoegazede dream-pop ligeledes er en interessant booking.

Ulyd Festival, Odense Musikbibliotek med blandt andet Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen – fortsætter lørdag

Musikeren Lise Westzynthius og forfatteren Bjørn Rasmussen har slået pjalterne sammen i et spændende musikalsk eksperiment, der krydser litteratur og musik på forskellige måder. Eventet vil veksle mellem koncert og oplæsning, og derigennem rejse nogle interessante, eksistentielle spørgsmål. Med sig har de musikerne Ebbe Frej og Nils Gröndahl på henholdsvis guitar/klaver og sav/violin.

LØRDAG DEN 23. MARTS

Bogfinkevej, VoxHall, Aarhus (få billetter – spiller også i Vega 22. marts, men her er der udsolgt)

Findes der noget så besynderligt som en folkelig rapgruppe? Svaret må være ja, for Bogfinkevej er netop noget så sjældent. I hvert fald i hjembyen Aarhus, hvor de denne aften gæster VoxHall. Gruppen er både charmerende og ambitiøse, og så ved de altså bare, hvordan man stabler en fest på benene.

Madrugada, Posten, Odense (spiller også på Train i Aarhus 24. marts og i Amager Bio 22. marts – sidstnævnte koncert er dog udsolgt)

Et af Norges største orkestre kommer i form af mørkemændene fra Madrugada, som er tilbage, 11 år efter at de gik i opløsning oven på guitaristen Robert Burås' alt for tidlige død i 2007, 31 år gammel. Madrugadas musik emmer af alvor, melankoli og nedrullede gardiner, blandet med et ordentligt skud sort begær og aggressiv desperation – og er man til den slags, så må man endelig ikke tøve for at købe billetter til deres koncert i Odense lørdag eller Aarhus søndag.

Klub Golem: Miss Fish + Totem, Kulturmaskinen, Odense

Odenses goth-med-mere-klub er tilbage for første gang i 2019. Miss Fish har igennem adskillige år været en aktiv spiller i det københavnske queermiljø og har beskæftiget sig med kunst, performance, teater og altså også musik, typisk indenfor genrer som wave, postpunk, synth, gerne med smag af det teatralske. Miss Fish fremstår denne aften som duo sammen med Kenni Korvette.

Totem vil være kendt blandt flere Golem-gæster som dj fra diverse Golem-aftener, men som livekonstellation fremstår Totem som duo bestående af Christoffer Bagge med fortid i bl.a. Metro Cult og Trine Jørgensen, Mouth Wound. Totem byder på en kombination af synth og postpunk, ikke sjældent med smag for de melankolske aspekter.

Der bydes selvsagt også på dj's, nemlig Ras Bolding, Sue She, Marie Makaber, Lærke Lømmel og Sociale Udskud. Man kan forvente genrer som goth, synth, industrial, ebm, new wave, punk, neofolk, electronica og lignende.


Eivør, Fermaten, Herning (spiller også på Viften, Rødovre 24. marts samt Hotel Cecil 21. marts, sidstnævnte koncert er dog udsolgt)

Den færøske sangerinde er kendt for sine intense liveoptrædener, som blandt andet live-albummet Live In Tórshavn vidner om, og som hun også særligt blev fremhævet for i forbindelse med sin optræden på Iceland Airwaves-festivalen sidste år. Denne weekend er det sidste mulighed for at opleve den dygtige sangerinde på dansk jord, inden hun drager videre.

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Jacob Dinesen: Alle koncerter denne uge er udsolgt

Nephew: Alle koncerter denne uge er udsolgt

Brother Ali, Hotel Cecil, 23. marts

Thomas Buttenschøn + filmvisning, Hotel Cecil, 24. marts


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA