HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Hver måned dykker vi ned i det spirende vækstlag - her er fire styks, du med fordel kan tjekke ud.

COLLIDER

Det hører sjældenhederne til, at et band har så meget fart på som Collider. Hvis du har forhåbninger om at være blandt de første til at snakke om Collider, er det med at hoppe med på vognen nu, for efter Roskilde Festival er tilværelsen sikkert en anden for københavnerbandet. Collider udgav tidligere i år sit debutalbum -><- på Escho, der blandt andet har skudt Iceage og Liss af sted mod udlandet, og trods sin håndgribelighed er det svært at placere Collider inden for genrespektret. Bandet trækker tydelige tråde fra alt imellem Sonic Youth og Slowdive tilsat fusionsjazz og progressive rytmer, der mødes af tør distortion og tværfløjte. Collider har allerede tiltrukket en bred interesse fra Danmark, der sender bandet ud på en omfattende sommerturné, hvor Roskilde Festival er på listen. Det hører uden tvivl til tidens skæveste skud, der spænder over generationer af rockmusik, men er samtidig tilgængeligt og stemningsfuldt.

IVY CROWN

Der er ingen tvivl om, at kvinderne er underrepræsenterede på den danske metalscene, men det er Ivy Crown kommet for at ændre på. Sammen med Konvent har Ivy Crown længe været en del af Københavns metalundergrund, og som en del af Prime Collective samt en for nyligt underskrevet kontrakt med det tyske pladeselskab Long Branch Records, der desuden arbejder med danske Cabal, er Ivy Crown kommet godt fra start i 2019. For få uger siden udgav Ivy Crown sin kun fjerde single ”Run”, som vidner om et band, der har styr på sit udtryk, som på livefronten er en direkte eksplosion af aggressivitet. Ivy Crown er lige så meget mystiske, som de er direkte oppe i dit ansigt, og i balancen mellem kontraster i en mandsdomineret scene er Ivy Crown et af de bands, mange har ventet længe på. 

WAYWARD DAWN

Vi er ikke alene om vores fascination af Wayward Dawn. Under årets Spot Festival betagede bandet alverdens metalbranchefolk på Headquarters med få midler og skiftende frontfigurer, der blandt andet fik det mangeårige britiske metalmedie Metal Hammer til at trippe. Ikke alene spiller Wayward Dawn brutal og melodisk dødsmetal, men de gør det med den vrede, der kendetegner den tidlige ungdom. Vi efterlades med et indtryk af et band, der intet har at miste, og derfor går ud over alle grænser for at ødelægge deres forhindringer. Metalbandet fra Silkeborg har allerede spillet support for Baest, og det er i sig selv lidt af en kvalitetsstempling, og taget aftrykket på Spot Festival i betragtning står Wayward Dawn på grænsen til et større gennembrud.

DOULA

Doula har kun tre singler på gaden, men er allerede ved at have tiltrukket sig et solidt følge på baggrund af indlevende liveshows og dansable rytmer. Doula har knap et år bag sig og har været lynhurtig til at bevæge sig ind på et skarpt udtryk, der spænder fra 80’ernes glade dage til samtidens elektroniske fascinationer. Tag bare seneste skud fra bandet, "Ain’t Nobody Get Up", der viderefører formlen fra de to første singler, og som sætter sig lige i hofterne og sender vibrationer gennem kroppen. Lige så let som det er at danse til, er det samtidig soundtracket til din selvsikre sommerslentren ned ad fortovet. I sit synth-poppede univers behandler Doula de tanker, vi alle sammen en gang imellem rammes af. Det er relaterbart, og måske er det også derfor, P3 allerede har smidt sin kærlighed efter nummeret.

FLERE VÆKSTLAGSANBEFALINGER

NOSAINT, WALL TO WALL, SILENT LAIKA, ZAAR

DITLEV, BOUNDARIES, ZAR PAULO, BETTE

KÀRYYN, RAL ., THE OCEANS, MOUNT EGO

MOTORIQUE, VALMAI, PELICAN BEACH, ESPICHICOQUE


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA