Nyhed

Vega klar med lineup til A Colossal Weekend 2021

”GAFFA.dk – alt om musik”

Festivalen A Colossal Weekend 2021 bliver afholdt den 8. maj I Vega

Festivalen A Colossal Weekend, som skulle have fundet sted fra den 6.-8. maj, afvikles i stedet på en enkelt dag, nemlig lørdag den 8. maj i Store Vega i København. Vega skriver i en pressemeddelelse:

"Den 8. maj vil vi i alt præsentere seks danske bands. Seks bands, der på hver deres unikke måde er grænsesøgende og udfordrende, men som alle har det til fælles, at de bevæger sig i den eksperimenterende og mørke rocks afkroge."


Spillestedet har grundet Covid-19 ikke været i stand til at præsentere nogle internationale navne til dette års festival, men har i stedet håndplukket de seks bands fra den danske musikscene:

ALKYMIST

Det progressive doom metal-orkester Alkymist bevæger sig ind i tomrummet mellem himmel og helvede på deres nyeste album Sanctuary fra 2020. Ligesom på det selvbetitlede debutalbum fra 2018 byder bandet på brutale, men også storslåede lydlandskaber.


PAPIR

Papir har gennem en årrække manifesteret sig på både den danske og den udenlandske musikscene ved deres omskiftelige og dynamiske tag på instrumentalrock. Den seneste udgivelse Jams fra april 2021 består af udvalgte jams, optaget i forbindelse med bandets seneste studiesession.

WE ARE AMONG STORMS


Fra den mørkeste undergrund kommer trioen We Are Among Storms, hvis medlemmer tidligere har begået sig i bands som The Psyke Project og Église. Bandet blander aggressivitet, tungsind og energisk fremdrift og udgav for nylig debutalbummet The I in We.

A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN

Med udspring i post-rocken har A Horrible Death To A Horrible Man skabt et udtryk, hvor shoegaze og blackmetal er fundamentet i et melankolsk og følelsesladet univers. Bandets seneste udspil, ep’en First Light fra 2020, er dynamisk og eksplosivt og tager lytteren med på en rejse ind i sindets mørkeste afkroge og ud i lyset igen.


HIRAKI

HIRAKI spiller aggressiv, progressiv noise-rock. Med fråde om munden synger, skriger og reciterer HIRAKI sig gennem tekster om kafkask individualisme, proletarisk narcissisme og snæversynet upperclass-modernisme. Bandet er i fuld gang med at lægge sidste hånd på opfølgeren til debutalbummet Modern Genes fra 2017.

COLLIDER (billedet)


Alt kolliderer, når Collider laver musik. Strømninger, inspirationskilder, ideer og genrer som progget psych, showgaze, tværfløjte-rock og melodisk 1980’-jangle bringes sammen i en særegent musikalsk fusion. Colliders debut -><- udkom i 2019 på Escho.

Tidsplanen vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Vega har flere gode nyheder til fans af festivalen:


– Der er allerede sat dato på A Colossal Weekend 2022, som vil finde sted den 19.-21. maj 2022. Oranssi Pazuzu (FI), Deaf Kids (BRA) og Sturle Dagsland (NO) er allerede bekræftet. Herudover forsøger vi at genbooke så meget af programmet fra 2020 som muligt, men kan allerede nu garantere, at der tegner sig et billede af et af de bedste lineups i festivalens levetid. Køber du en ny billet til A COLOSSAL DAY 2021 får du senere mulighed for at købe billet til næste års festival før alle andre og med rabat.

LÆS OGSÅ: Copenhell klar med hovednavn for 2022

Varm op med Colliders "Inept" fra 2019:


ANNONCE