x

Clara: Ikke bare en flot blond pige

Clara: Ikke bare en flot blond pige

Clara har travlt for tiden. Rigtig travlt. GAFFA fanger den 18-årige jyske sangerinde en råkold onsdag i januar, hvor hun har et lille pusterum mellem koncerter:

– Nu er jeg jo i København i dag, men jeg skal hjem til Aarhus i morgen, hvor jeg i forbindelse med min miniturné skal spille på Atlas, så skal jeg tilbage til København og spiller i Koncerthuset fredag, og på lørdag skal jeg jo så til P3 Guld, hvor jeg også skal optræde. Så der er godt gang i den, griner Clara.

Grunden til travlheden er, at Clara er godt på vej mod stjernerne. I august udgav hun sit debutalbum, der fik titlen August Eighteen og udkom på den unge sangerindes 18 års fødselsdag. Og med flere millioner streams på Spotify må man sige, publikum har taget godt imod Clara. Men det er ikke kun fans, der har fået øjnene op for det unge talent. Singlen ”Foolish” blev kåret til Årets Hit på P7 i 2018, og til Danske Populær Autorers årlige prisuddeling modtog Clara en vækstlagspris for sit sangskrivertalent. Ud over at skrive sine egne tekster og melodier spiller Clara også klaver. Måske hun ligefrem har ambitioner om også at producere sin egen musik i fremtiden?

– Det har jeg en lille drøm om, ja! Lige nu har jeg så travlt, men i fremtiden kunne det være fedt at lære at lave mine egne demoer og måske engang udgive i hvert fald én sang, jeg helt selv har skrevet OG produceret! Jeg elsker at sidde med hænderne nede i det, og hvor mange piger i min generation producerer?! Det er bare ikke noget, mange piger gør, så det kunne være lidt sejt at prøve. Folk har også for vane at se mig som en pige, som kun er sanger, og det er vigtigt for mig, at folk kan se, at jeg tager min karriere seriøst. Det kunne producerrollen hjælpe på, forklarer Clara.

Som GAFFAs udsendte må jeg på dette tidspunkt i interviewet indrømme over for Clara, at jeg blev positivt overrasket, da jeg under min research opdagede, at hun selv skriver sin musik. Og det er ikke en udmelding, der kommer bag på Clara:

– Folk tror ikke på, at en 18-årig pige kan skrive sange, men jeg er ikke bare en flot blond pige, der fyrer den af. De fleste tror ikke på, at jeg selv skriver eller er meget med inde over alle aspekterne i min musik. For vi lever i en tid, hvor ret få artister skriver deres egne numre, men bare får givet numre, som de så skal indspille. Og det er fint, og nogle er bare ikke sangskrivere. Men det er jeg, så det forpligter lidt, og jeg føler, at det ville være at smide en gave ud af vinduet, hvis jeg ikke skrev mine egne numre, fortæller Clara.

Da Clara vandt vækstlagsprisen for sit sangskrivertalent sidste år, var det med følgende ord fra Danske Populær Autorer: ”Når hun (Clara, red.) er på, er det med et fuldt fokus, og det er tydeligt, at hun, trods sin meget unge alder, tager sin karriere og sit håndværk meget seriøst”. Men hvor seriøst kan man tage en musikkarriere som 18-årig? Og hvad med uddannelse?

– Min mor ville nok gerne have, at jeg tog en 10. klasse eller en gymnasial uddannelse. Jeg tog et halvt år på efterskole, men jeg droppede det igen, for på det tidspunkt havde jeg allerede et helt team linet up hos Sony, der bare stod og ventede på mig. Og jeg kan ikke se mig selv stå op om morgenen og lave andet end musikken, det er hundrede procent noget, jeg ser mig selv lave resten af livet. Jeg har simpelthen satset alt på musikken, så det forklarer nok kommentaren om min seriøsitet. Jeg har ikke noget at falde tilbage på, så jeg tror helt og holdent på mig selv og på, at det er her, i musikken, jeg skal være resten af livet, fortæller Clara.

HVEM:

Clara Toft Simonsen begyndte at synge som helt lille, og allerede som 13-årig blev hun forsanger i sin storebrors band. Og musikken er en stor del af familien, da Claras moster er Renée Toft Simonsen, som er gift med Thomas Helmig og mor til Hugo Helmig.

HVAD:

Debutalbummet August Eighteen udkom på Claras 18 års fødselsdag den 24. august 2018. Albummet tæller blandt andet singlen ”Slippin’” samt ”Foolish”, der blev udnævnt som Årets Hit i 2018 på P7. Clara var nomineret til dette års P3 Guld-talentpris og optrådte også til det prominente show. Singlen ”Crazy” udkom den 1. februar.

HVOR:

Clara er født i Thisted og har siden fireårs alderen boet i den lille by Kolind uden for Grenaa sammen med sin mor og fire brødre. Som 15-årig flyttede hun til Aarhus med mor og tre brødre, hvor hun stadig bor.

Se Clara fremføre "Suffocating" til P3 Guld:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA