BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Der er en masse guf på den opdaterede playliste – både fra ind- og udland. Følg playlisten for kontinuerligt musikfix og hold dig opdateret.

Beck - “Everlasting Nothing”

Beck har på denne single fra det kommende album rekrutteret mega-producer Pharrell, der sætter sit præg på sangens eksperimenterende melodi og hårdtslående trommer. Beck lyder godt tilpas på dette udspil, hvor synthesizer og akustisk guitar smelter sammen til én stor synthpop-pærevælling, der smages til med et velarrangeret kor i løbet af sangen. “Everlasting Nothing” lover godt for Becks kommende plade, hvor Pharrell står for størstedelen af lydsiden.

School of X – ”Heaven”

Rasmus Littauer, som blandt andet har ageret trommeslager for selveste popdronningen af Danmark, MØ, har også sin egen yderst interessante musikalske hovedstol i form af School of X. Det er en betagende og strømmende, lowkey ballade, der skitseres igennem ”Heavens” tunge beats, som harmoniserer med Littauers egen drømmende vokal.

Fool – ”she don’t wanna dance”

Den danske duo Fool spiller fuldstændig skamløs popmusik, og ”she don’t wanna dance” er ingen undtagelse. Tracket starter ud med et brusende lydtapet, som hurtigt erstattes af en mere strømlinet og minimalistisk produktion. De forskellige musikalske indtryk bliver på fin vis bundet sammen i dette intense popnummer. Præcis som i gennembrudshittet ”Strapped”.

The Minds of 99 – ”Som fluer”

Forud for deres stort anlagte arena-tour i Danmark har The Minds of 99 udgivet singlen ”Som fluer”. Og modsat den forrige single ”1, 2, 3, 4” er ”Som fluer” på dansk, som vi bedst kender københavnerne. Sangen inviterer til eftertænksomhed og sætter fokus på et noget så tabuseret emne som stofmisbrug og narkopåvirkning.

Ida Laurberg – ”My Chemistry”

Fremadstormende Ida Laurberg – som allerede har erhvervet sig blandt andet en opvarmningstjans for Jada – byder på den dybt personlige ”My Chemistry” lytteren hjerteligt velkommen helt ind i sin angstomsvøbte virkelighed. Udbasunerende synth og et mørkt og tungt beat driver det bipolære tempo op og ned. Modigt og ærkeærligt.

Billie Eilish - “everything i wanted”

På denne stille og dybfølte serenade, der bæres af et let og spøgelsesagtigt klaver, erklærer den unge Eilish sin kærlighed til Finneas, der udover at være Billies vigtigste samarbejdspartner også er hendes storebror. Finneas skriver og producerer de fleste af Billies sange med hende selv, og denne sang er ingen undtagelse, hvorfor sangteksten på “everything i wanted” reflekterer søskendeparrets kærlige forhold til hinanden.

Jessie Reyez – ”Crazy”

Den 28-årige canadier Jessie Reyez er speciel. Tidligere har hendes sangskrivertalenter været førsteprioriteten, men hendes solokarriere er begyndt at tage fart. Hendes jazzede soul slash r&b er ekstremt vellydende, og ”Crazy” er ingen undtagelse. Tankerne bliver ledt hen på store artister som Amy Winehouse og endda Whitney Houston.

Blæst – “Dine Hænder”

Der er skruet op for elektropoppen og funken på ”Dine Hænder”, når vokalist Fernanda Rosas dejligt umiddelbare og smørbløde stemme danner rammen for en lyrisk dissektion af nostalgiens anatomi. Blæst fortsætter sit debutår med en sigten efter stjernerne med et jordnært og lettilgængeligt, fodrokkende lydunivers.

Kops – ”Down”

Kops tog Danmark med storm, da han udgav hittet ”Salvation”. Nu er han klar med endnu et nummer i samme stil. ”Down” er pop, når det er allermest ørehængende og velskrevet. Nummeret trækker inspiration mange steder fra, men især Daft Punk lader til at være en favorit hjemme i stuen hos Kops. Imponerende god popsang!

Mont Jake – ”Jazmine (Lights Low)”

Jacob Hammershøj bringer sit soloprojekt Mont Jake med det første singleudspil siden EP2 fra sidste år, og der er bestemt ingen grund til at slukke lyset for r&b-håbet. Den fyldige vokal og et musikalsk bagtæppe, Frank Ocean ville være stolt af, gør ”Jazmine” lige så berusende og indtagende som sangens lyriske protagonist.

Lord Siva & Vera feat. Noah Carter - “Kisses In The Wind”

Sivas projekt med den danske producer Vera har allerede resulteret i flere velproducerede popsange, hvor Lord Siva synger på engelsk over de r&b-baserede beats. Denne nye single er ingen undtagelse, hvor duoen har fået besøg af den danske rapper Noah Carter, der også rapper på engelsk. Lord Siva & Vera leverer en moderne blanding af r&b og pop, som man ikke kan gå galt i byen med.

Artigeardit - “Gothersgade”

Ardit Aliti, der går under navnet Artigeardit, er et af de mest lovende navne på den danske rap-scene, og han viser hvorfor på singlen “Gothersgade”. Med sin skarpe lyriske pen og et godt øre for at udvælge velproducerede hiphop-beats får Ardit med sin vante laid-back levering rappet om det tillokkende, men udmattende natteliv, som det opleves af den nybagte rapstjerne.

   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA